Τουρκία: Στους 31 οι νεκροί Κούρδοι στις διαδηλώσεις

Περισσότεροι από 360 οι τραυματίες
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 14:21
UPD:14:28
REUTERS/STRINGER/TURKEY

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε 1.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των ταραχών.

A- A A+

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 360 τραυματίσθηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία κατά τις διαδηλώσεις των Κούρδων κατά της αδράνειας της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατά της συριακής κουρδικής πόλης Κομπάνι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε 1.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των ταραχών, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η αστυνομία κατέστειλε βάναυσα τις κουρδικές διαδηλώσεις.

«Αυτή η κλιμάκωση της βίας πρέπει να σταματήσει αμέσως, όλοι πρέπει να συμβάλουν για τον τερματισμό αυτών των περιστατικών», δήλωσε ο υπουργός.

EURONEWS

Ταραχές ξέσπασαν και κατά τη νύκτα της Πέμπτης σε πολλές πόλεις της Τουρκίας και κυρίως στο Γκαζίαντεπ, όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Τα περισσότερα από τα θύματα, στα οποία αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους ακτιβιστές προσκείμενους στο PKK και υποστηρικτές εθνικιστικών και ισλαμιστικών οργάνωσεων, όπως η τουρκική Χεζμπολάχ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή