Τουρκία: Τρεις Κούρδους αντάρτες σκότωσε ο στρατός

Είχαν επιτεθεί σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 14:21
UPD:14:27
EPA/SEDAT SUNA

Το επεισόδιο σημειώνεται μετά τις ταραχές οι οποίες ξέσπασαν στην ανατολική Τουρκία νωρίτερα τον Οκτώβριο, στις οποίες δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, εξαιτίας της άρνησης της τουρκικής κυβέρνησης να βοηθήσει τους Κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται τη συριακή πόλη Κομπάνι (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν τρεις Κούρδους αντάρτες οι οποίοι ανήκαν σε ομάδα η οποία επιτέθηκε εναντίον εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ανατολική επαρχία Καρς, δήλωσαν τουρκικές πηγές.

Μαχητές του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK) πυρπόλησαν δύο οχήματα και μια καμπίνα στο εργοστάσιο, στην περιοχή Καγκιζμάν, ενώ πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτών οι οποίοι απάντησαν στα πυρά, ανακοίνωσε στον ιστότοπό του το γενικό επιτελείο στρατού της Τουρκίας.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν τρεις Κούρδοι αντάρτες, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των υπόλοιπων, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το επεισόδιο σημειώνεται μετά τις ταραχές οι οποίες ξέσπασαν στην ανατολική Τουρκία νωρίτερα τον Οκτώβριο, στις οποίες δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, εξαιτίας της άρνησης της τουρκικής κυβέρνησης να βοηθήσει τους Κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται τη συριακή πόλη Κομπάνι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή