Ν. Αναστασιάδης: Κοινή συνισταμένη Αθήνας – Λευκωσίας η αποκλιμάκωση της έντασης

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 12:54
UPD:13:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης (αριστερά), η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο αποδεικνύει το «ειλικρινές ενδιαφέρον και τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς το κυπριακό κράτος».

A- A A+

Κοινή συνισταμένη των θέσεων της Κύπρου και της Ελλάδας είναι οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης και όχι η πρόκληση νέων εντάσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, σε κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, όσο και στη συνάντηση που ακολούθησε με τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων, συζητήθηκαν θέματα συντονισμού και λήψης συντονισμένων μέτρων αντιμετώπισης των προκλήσεων της Τουρκίας.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο αποδεικνύει το «ειλικρινές ενδιαφέρον και τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς το κυπριακό κράτος», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος, ενώ εξέφρασε την ευχή να «συνειδητοποιήσει η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά πως «ανάλογες κρίσεις που προκαλούνται αναίτια δεν διασφαλίζουν ουδενός τα δικαιώματα, ιδίως όταν προσχηματικώς γίνονται για τα αυτονόητα».

ΝΕΡΙΤ

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ο τριμερής διάλογος με την Ελλάδα και την Αίγυπτο δεν στρέφεται εναντίον καμιάς χώρας, αντίθετα, τόνισε, προάγει την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

«Αναχωρούμε για το Κάιρο στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει. Στόχος της συνάντησης είναι να συζητηθούν περαιτέρω τρόποι εμβάθυνσης της τριμερούς συνεργασίας», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή