Κάμερον: Αυστηρότερες κυρώσεις εάν δεν λογικευθεί η Ρωσία

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 06:52
UPD:09:39
REUTERS/POOL
A- A A+

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις ενέργειες της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, προειδοποιώντας για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Μόσχας.

«Εξακολουθώ να ελπίζω ότι οι Ρώσοι θα λογικευτούν και θα αναγνωρίσουν ότι πρέπει να επιτρέψουν στην Ουκρανία να αναπτυχθεί ως ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα, ελεύθερη να κάνει τις δικές της επιλογές», δήλωσε ο Κάμερον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Καμπέρα της Αυστραλίας.

«Εάν η Ρωσία υιοθετήσει μια θετική προσέγγιση προς την ελευθερία και ευθύνη της Ουκρανίας, ενδεχομένως οι κυρώσεις να αρθούν… εάν όμως συνεχίσει να συμβάλει στην κλιμάκωση της κατάστασης τότε είναι πιθανό να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις, είναι τόσο απλό», δήλωσε.

EURONEWS

Το Κίεβο κατηγόρησε την Πέμπτη τη Μόσχα για αποστολή στρατευμάτων και όπλων με στόχο τη στήριξη των φιλορώσων αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ώστε να ξεκινήσουν νέες επιθέσεις. Εξαιτίας των συγκρούσεων έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι.

Πηγές: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή