Αυστραλία: «Όχι» σε επίσκεψη ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής

«Έχουμε δικαίωμα να προστατεύσουμε τους πολίτες μας από απαράδεκτες δραστηριότητες»
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 10:55
UPD:12:32

«Αν κάποιος που κάνει αίτηση για να επισκεφθεί την Αυστραλία και κριθεί ότι μπορεί να αναπτύξει δραστηριότητες που στην Αυστραλία κρίνονται απαράδεκτες, τότε δεν του χορηγείται βίζα», ανέφερε Αυστραλός αξιωματούχος.

A- A A+

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γεώργιος Επιτήδειος, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αυστραλία, επειδή οι αυστραλιανές αρχές «καθυστερούσαν αδικαιολόγητα» να του χορηγήσουν βίζα.

Ο Γεώργιος Επιτήδειος και ο Μιχάλης Γιανάγκονας, στέλεχος της οργάνωσης, αναμένονταν την Κυριακή στην Αυστραλία.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην χώρα Ιγνάτιος Γαβριηλίδης έκανε λόγο για πίεση «ελληνικών και εβραϊκών οργανώσεων»,  η οποία απέδωσε.

Μίλησε ακόμη για «σιωνιστές» οι οποίοι φοβούνται την Χρυσή Αυγή.

Εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείο Μετανάστευσης σημείωσε ότι «η αυστραλιανή κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητά την ευθύνη της να προστατεύει την αυστραλιανή κοινωνία από την συμπεριφορά μη Αυστραλών πολιτών, η οποία ενδέχεται να είναι και εγκληματική.

»Αν κάποιος ο οποίος κάνει αίτηση για να επισκεφθεί την Αυστραλία και κριθεί ότι μπορεί να αναπτύξει δραστηριότητες οι οποίες κρίνονται απαράδεκτες, τότε δεν του χορηγείται βίζα», κατέληξε ο Αυστραλός αξιωματούχος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή