Λύση του Κουρδικού σε 4-5 μήνες βλέπει ο Οτζαλάν

«Η συμφωνία θα κρίνει το μέλλον όλης της Μέσης Ανατολής»
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 19:10
UPD:19:18
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Μέλη της κουρδικής κοινότητας κρατούν σημαίες με το πρόσωπο του φυλακισμένου ηγέτη του Κόμματος των Κούρδων Εργατών (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο φυλακισμένος ηγέτης του Κόμματος των Κούρδων Εργατών (PKK) Αμπντουλάχ Οτζαλάν υποστήριξε ότι «τους επόμενους 4-5 μήνες θα βρεθεί λύση (στο κουρδικό ζήτημα), η οποία θα κρίνει το μέλλον όλης της Μέσης Ανατολής», όπως μετέφεραν σε συνέντευξη Τύπου την παραχώρησαν βουλευτές και στελέχη του τουρκικού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, μετά την επίσκεψη τους στο νησί Ιμραλί όπου κρατείται.

Η αντιπροσωπεία του HDP ωστόσο επισήμανε παράλληλα ότι ο κ. Οτζαλάν προειδοποίησε ότι «σε περίπτωση που δεν επιδειχθεί η απαιτούμενη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, το περιφερειακό χάος θα επεκταθεί», ενώ θα υπάρξει κίνδυνος για «μελλοντικά πραξικοπήματα».

Η συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον κ. Οτζαλάν διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες. «Συζητήθηκαν λεπτομερώς θέματα όπως η ειρηνευτική διαδικασία, η στάση και οι πολιτικές της κυβέρνησης, καθώς επίσης και οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ιδίως στο Κομπάνι και τη Ροζάβα, και άλλα επίκαιρα ζητήματα», τονίστηκε στη συνέντευξη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή