Σημαία του Ισλαμικού Κράτους ζητεί ο ένοπλος στο Σίδνεϊ

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 11:10
UPD:12:00
REUTERS/REUTERS TV

Από ένα παράθυρο διακρίνονται όμηροι να κρατούν μια μαύρη σημαία με εν μέρει ορατή μια αραβική επιγραφή

A- A A+

Μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους ζήτησε ο ένοπλος που έχει ταμπουρωθεί μέσα σε καφετέρια στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με δύο ομήρους που ήλθαν σε επικοινωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο Κανάλι 10. 

Επικαλούμενο τα ίδια πρόσωπα -δύο γυναίκες- το κανάλι μέτεδωσε πως ο ένοπλος υποστηρίζει ότι σε διάφορα σημεία έχουν τοποθετηθεί τέσσερις βόμβες. 

«Επιβεβαιώνουν δύο απαιτήσεις του δράστη. Θέλει να του φέρουν στο καφέ τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Η δεύτερη απαίτησή του είναι να μιλήσει στον πρωθυπουργό», ανέφερε το δίκτυο στο λογαριασμό του στο Twitter. 

Ο ένοπλος κρατεί ομήρους σε ένα καφέ στη Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία στην επιχειρηματική συνοικία της πόλης.

Οι δύο γυναίκες είπαν πως υπάρχουν τέσσερις βόμβες, δύο στην καφετέρια και δύο άλλες αλλού στην επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ. 

EURONEWS

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το Lindt Chocolat Cafe. Από ένα παράθυρο διακρίνονται όμηροι να κρατούν μια μαύρη σημαία με εν μέρει ορατή μια αραβική επιγραφή. Φαίνεται πως πρόκειται για τη σαχάντα, τη μουσουλμανική ομολογία της πίστης «Δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του». 

Πέντε πρόσωπα έχουν καταφέρει να βγουν από το κατάστημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν διέφυγαν ή αν απελευθερώθηκαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή