Αυστραλία: Ο δράστης της ομηρίας είχε ιστορικό ψυχικής αστάθειας

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 00:35
UPD:00:41
EPA/LUKAS COCH

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ στην συνέντευξη Τύπου.

A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, δήλωσε την Τρίτη ότι ο ένοπλος δράστης της φονικής ομηρίας στο καφέ του Σίδνεϊ ήταν γνωστός στις αρχές και είχε ιστορικό ψυχικής αστάθειας.

«Ο δράστης ήταν γνωστός τόσο από τις κρατικές όσο και από τις πολιτειακές αρχές» ανέφερε ο Άμποτ μιλώντας στους δημοσιογράφους σε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα. «Είχε μια μακρά ιστορία βίαιων εγκλημάτων, ερωτικής τρέλας με τον εξτρεμισμό και πνευματική αστάθεια» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

«Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ακόμη και μια χώρα ελεύθερη, ανοιχτή, γενναιόδωρη και τόσο ασφαλής όσο η δική μας είναι ευάλωτη σε πράξεις βίας με πολιτικά κίνητρα», συμπλήρωσε ο Άμποτ.

EURONEWS

Μια πηγή της αστυνομίας ανέφερε ότι δράστης της ομηρίας ήταν ένας Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας και αυτόκλητος σεΐχης, ο Μαν Χαρόν Μονίς ο οποίος είχε κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει πολλαπλές κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις καθώς και για απόπειρα φόνου.

Σημειώνεται κατά την επιχείρηση της αστυνομίας που τερμάτισε την  16ωρη ομηρία 17 ατόμων τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη και άλλοι τέσσερις τραυματίσθηκαν.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή