Κάμερον: Η Βρετανία αντιμετωπίζει απειλή για επιθέσεις τύπου Αυστραλίας

Απάντηση σε ερώτηση βουλευτών
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 19:49
UPD:19:51
REUTERS/ANDREW WINNING

«Οι άνθρωποι που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω του Διαδικτύου, εκείνοι που αρχίζουν ξαφνικά να κάνουν φοβερά πράγματα, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί», υπογράμμισε ο Ντέιβιντ Κάμερον (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει την απειλή μιας επίθεσης όπως αυτή που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ανά πάσα στιγμή, προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι βρετανικές αρχές αύξησαν τον συναγερμό της χώρας όσον αφορά την απειλή της τρομοκρατίας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο ανακοίνωσαν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή στην ιστορία της, εξαιτίας των ριζοσπαστικοποιημένων Βρετανών που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το Ιράκ και τη Συρία.

«Η απειλή που αντιμετωπίζουμε σίγουρα περιλαμβάνει αυτές τις ενέργειες, οι οποίες αρχίζουν χωρίς υποκίνηση, μερικές φορές αρκετά τυχαίες επιθέσεις που θα μπορούσαν να σημειωθούν ανά πάσα στιγμή στη Μ. Βρετανία», είπε ο κ. Κάμερον σε επιτροπή βουλευτών, όταν ρωτήθηκε πόσο πιθανό είναι να σημειωθεί στη Μ. Βρετανία μια επίθεση όπως αυτή του Σίδνεϊ.

«Οι άνθρωποι που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω του Διαδικτύου, εκείνοι που αρχίζουν ξαφνικά να κάνουν φοβερά πράγματα, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή