Ο Έλτον Τζον παντρεύτηκε τον σύντροφό του

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014 21:07
UPD:21:09
REUTERS/GUS RUELAS
A- A A+

Ο Ελτον Τζον και ο σύντροφός του Ντέιβιντ Φέρνις παντρεύτηκαν, μετατρέποντας το σύμφωνο συμβίωσης που τους ένωνε σε γάμο.

Ο Βρετανός τραγουδιστής γνωστοποίησε το γεγονός, ανεβάζοντας πρόσκληση στο Instagram με φόντο ένα πλήθος κόκκινα τριαντάφυλλα. Σε αυτήν αναγραφόταν: «Ο σερ Ελτον Τζον και ο Ντέιβιντ Φέρνις επιζητούν την ευχαρίστηση της συντροφιάς σας για να γιορτάσουν τον γάμο τους στις 21 Δεκεμβρίου».

Αργότερα το ζευγάρι ανέβασε φωτογραφίες της τελετής, από την ανταλλαγή των όρκων μέχρι το μενού. Ο γάμος τελέσθηκε στην κατοικία τους στο Ουίνδσορ, 25 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν τις αφίξεις προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων η οικογένεια Μπέκαμ και η Λιζ Χάρλεϊ.

Το ζευγάρι ήταν από τα πρώτα που συνδέθηκε με σύμφωνο συμβίωσης όταν αυτό εφαρμόσθηκε στη Βρετανία. 

EURONEWS

Ο Ελτον Τζον χρησιμοποιεί συχνά το στάτους του στον κόσμο της μουσικής για να υποστηρίξει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, των μπαϊσέξουαλ και των διαφυλικών. Πρόσφατα επέκρινε τη Ρωσία για την απαγόρευση της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

Η μεταρρύθμιση του Ντέιβιντ Κάμερον στον βρετανικό δίκαιο ετέθη σε ισχύ τον Μάρτιο. Η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων προκάλεσε εντάσεις στο Συντηρητικό Κόμμα.

Τα ζευγάρια των γκέι στη Βρετανία μπορούσαν να ενωθούν από το 2005 με το σύμφωνο συμβίωσης που επιφέρει τα ίδια νομικά δικαιώματα με τον γάμο. Ωστόσο, οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων προέβαλαν το επιχείρημα ότι η διάκριση αυτή έδινε την εντύπωση ότι η κοινωνία θεωρούσε κατώτερες τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή