ΕΠΟ: Απαγόρευση μεταγραφών σε Πανιώνιο, ΟΦΗ

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 16:19
UPD:16:21
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Πανιώνιος και ΟΦΗ δεν έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν στην απόκτηση ξένων παικτών στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Μία από τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ αφορά και τις ομάδες εκείνες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Αυτές, λοιπόν, δεν θα έχουν το δικαίωμα να ενισχυθούν με αλλοδαπούς παίκτες τον ερχόμενο μήνα. Τόσο ο ΟΦΗ, αλλά και ο Πανιώνιος αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μιας και δεν έχουν λάβει αδειοδότηση, οπότε τους απαγορεύτηκε να κάνουν μεταγραφές αλλοδαπών παικτών.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο δ.σ. της Ομοσπονδίας:

1.Εγκρίθηκε η πρόταση της Super League με θέμα τις ποινές για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ Super League.

2.Εγκρίθηκε η λύση της συνεργασίας με τον κ. Κλάουντιο Ρανιέρι.

3.Εγκρίθηκε η πρόσληψη του κ. Γρηγόρη Μπιζά, ως συνεργάτη του κ. Γιάννη Γκούμα στην Εθνική Νέων, και του κ. Φάνη Κατεργιαννάκη, ως προπονητή τερματοφυλάκων.

4.Επικυρώθηκε η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ για την περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων ενός ομίλου, ύστερα από τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας Επαγγελματικών Ομάδων.

Αναλυτικά η γνωμοδότηση:

«…Το κριτήριο της παραγράφου 7 του άρθρου 20 του ΚΑΠ προστέθηκε κατόπιν προτάσεως – εισηγήσεως της SuperLeague (και της Football League) για να περιοριστεί η πιθανότητα των μπαράζ και αποτυπώνει την καλύτερη συνολική επίθεση της κάθε ΠΑΕ με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και άρα αναφέρεται στο σύνολο των αγώνων μίας ΠΑΕ από την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και όχι ειδικά στους μεταξύ αυτής και της ομάδος ή των ομάδων με την οποία/ες τυχόν ισοβαθμεί (δύο ή περισσότερους) αγώνες.

Επειδή στην προκήρυξη του Κυπέλλου ορίσθηκε ότι, σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων σε ένα όμιλο, θα έχει εφαρμογή το άρθρο 20 του ΚΑΠ, κατά την γνώμη μας το κριτήριο τούτο θα έχει την ίδια αξία και ερμηνεία που θα έχει και για το πρωτάθλημα και άρα η καλύτερη επίθεση θα αφορά και εδώ το σύνολο των αγώνων που θα έχει δώσει μία ομάδα στον όμιλο (όπως και στο πρωτάθλημα αφορά το σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος)».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις