Αντ. Σαμαράς: Κάναμε ό,τι μπορούσαμε - Στις 25 Ιανουαρίου οι εκλογές

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 13:11
UPD:14:15
SOOC/Nick Paleologos

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε πως αύριο θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής.

A- A A+

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκλέξει Πρόεδρο η σημερινή Βουλή και για να αποτραπούν οι εκλογές που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους και δεν τις θέλει η πλειοψηφία του λαού. Δυστυχώς μια μειοψηφία 132 βουλευτών, στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σέρνουν τη χώρα σε εκλογές».

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνοντας παράλληλα πως αύριο Τρίτη θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, με προκήρυξη εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τους βουλευτές που ψήφισαν «παρών» στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, υποστηρίζοντας πως «φέρουν ακέραιη την ευθύνη για μια εξέλιξη που δεν την ήθελε η κοινωνία».

ΝΕΡΙΤ

Μάλιστα, σημείωσε πως τώρα είναι ώρα αυτό που δεν έκανε η Βουλή, να το κάνει ο λαός: «να διώξει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει στη χώρα τη σταθερότητα ... για να βγούμε από τα μνημόνια οριστικά».

Μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «ο ίδιος ο λαός δεν πρόκεται να αφήσει να επιστρέψουμε στην κρίση, στην απομόνωση, στα ελλείμματα, στον αναγκαστικό δανεισμό ... να αφήσει τις δικές του θυσίες του να πάνε χαμένες».

«Είμαι εδώ για να εγγυηθώ ότι η χώρα θα φτάσει στο λιμάνι της ασφάλειας και της σταθερότητας, χωρίς να κινδυνεύσουν ούτε οι θυσίες που έγιναν μέχρι σήμερα, ούτε και η ανάκαμψη που ήδη έχει αρχίσει, είμαι εδώ για να μην επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Σαμαράς 

Στο σημείο αυτό κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ανευθυνότητες: 

«Στις τέσσερις εβδομάδες ως τις εκλογές, ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια, ώστε να αποφασίσει για το μέλλον του, στην πιο καθοριστική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Όλη την αλήθεια για το πού βρίσκεται η χώρα σήμερα, για το πόσο κοντά βρισκόμαστε στην οριστική έξοδο από την κρίση. Αλλά και να μάθει ο λαός την αλήθεια για το πόσο εύκολο είναι να ξανακυλήσουμε στην πιο βαθιά και στην πιο δραματική κρίση. Για το πού δηλαδή οδηγούν οι ανευθυνότητες της αντιπολίτευσης. Για τα ποια συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι ξαναβάζουν τη χώρα σε περιπέτειες, πάνω στην στιγμή που είχε σταθεροποιηθεί...».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή