Πόλεμος ανακοινώσεων Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού

Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2015 20:02
UPD:20:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Αρχικά η Ν.Δ., με ανακοίνωσή της είπε ότι είναι ντροπή, αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει συγχαρεί ακόμη την αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Είναι ντροπή που ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν συγχαρεί ακόμα την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ.

Λίγο αργότερα η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ, η κ. Μαρία Σπυράκη προέβη σε νέα ανακοίνωση επικρίνοντας τον κ. Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι  24  ώρες μετά τη σύλληψη του δολοφόνου, Χριστόδουλου Ξηρού,  αρνείται ακόμα να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη επιτυχία.

«Μήπως γιατί μάρτυρες υπεράσπισής του στη δίκη της 17Ν ήταν τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;   Ή μήπως γιατί στο επίσημο καταστατικό του προβλέπεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται από “αγωνιστές και αγωνίστριες από τον επαναστατικό και ελευθεριακό χώρο”;» ανέφερε η κ. Σπυράκη στην ανακοίνωσή της.

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Η κ. Σπυράκη εξακολουθεί να βγάζει ανακοινώσεις ανάξιες πολιτικού σχολιασμού. Η ελληνική αστυνομία πράττει το αυτονόητο.  Εκείνο που δεν είναι αυτονόητο είναι να εμπλέκει η Ν.Δ. την αστυνομία στον προεκλογικό της σχεδιασμό. Μήπως με αυτόν τον τρόπο θέλει να καλύψει το γεγονός ότι δεν έχει καμία πολιτική πρόταση για το μέλλον της χώρας - εκτός από τις μνημονιακές της δεσμεύσεις;» .

Δεν πέρασε πολύ ώρα και η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  η κ. Μαρία Σπυράκη, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε νέα δήλωση.

Σε αυτή αναφέρει: «Αντί άλλης απάντησης στο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δίνει στη δημοσιότητα τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του δολοφόνου της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού και απόσπασμα από το επίσημο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνύεται η συγκρότησή του από άτομα του λεγόμενου «επαναστατικού και ελευθεριακού χώρου».

Και παραθέτει τα εξής:

«Μάρτυρες υπεράσπισης Χριστόδουλου Ξηρού: Τίτος Καρίμαλης, Γιώργος Μαρκατσέλης, Δημήτρης Καρακώστας, Μανώλης Σαρρής(στελέχη ΣΥΡΙΖΑ).

Απόσπασμα επίσημου καταστατικού ΣΥΡΙΖΑ (σελ 9): Η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται  «…αγωνιστές και αγωνίστριες από διάφορα ρεύματα και οργανώσεις της κομμουνιστικής, της σοσιαλιστικής, της διεθνιστικής, της αντικαπιταλιστικής και αντιμπεριαλιστικής Αριστεράς, το χώρο του δημοκρατικού πατριωτικού κέντρου, αλλά και τον επαναστατικό και τον ελευθεριακό χώρο…»

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή