Αποχωρεί από τη ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 13:27
UPD:13:54
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη.

A- A A+

Την αποχώρησή της από τη ΔΗΜΑΡ γνωστοποίησε με επιστολή της η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, εκφράζοντας την αντίθεσή της με τις αποφάσεις του κόμματος.

«Μετά την οριστικοποίηση της καθόδου στις επερχόμενες εκλογές μ' ένα σχήμα "Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ", ομολογώ ότι δεν μπορώ να αναγνωρίσω και να παρακολουθήσω την Δημοκρατική Αριστερά και γι’ αυτό τον λόγο σας ενημερώνω ότι αποχωρώ από το κόμμα», αναφέρει στην επιστολή της η βουλευτής.

«Οι εκλογές φαίνεται να δίνουν προβάδισμα σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα κληθεί να υλοποιήσει την επιθυμία και ανάγκη του λαού για μια αριστερή διακυβέρνηση. Στη πραγματικότητα λοιπόν μίας ‘Κυβερνώσας Αριστεράς», η ΔΗΜΑΡ είχα την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι έπρεπε και μπορούσε να συμβάλλει με το προοδευτικό προγραμματικό της οπλοστάσιο, τα αξιόμαχα στελέχη της και την πολύτιμη κοινοβουλευτική μας εμπειρία,  συνέπεια και έργο. Φοβάμαι όμως ότι δεν το προσπάθησε», συνεχίζει η βουλευτής.

Όπως αναφέρει η ίδια, η θέση της παραμένει ότι «στο κλίμα αβεβαιότητας και καταστροφολογίας που συντηρεί η κυβέρνηση, το ζητούμενο για τη χώρα και τους πολίτες είναι να πιστέψουν ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα για αλλαγή και ότι σήμερα αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα από την Αριστερά και την ευρύτερη συμμαχία των δυνάμεών της, και βέβαια της ΔΗΜΑΡ».

«Τελικά, η σύγκλιση αυτή δεν μετουσιώθηκε προς μεγάλη μου έκπληξη και απογοήτευση σε προγραμματική συμφωνία. Παράλληλα, μετά και τις τελευταίες επιλογές του κόμματος για αυτόνομη κ.λπ. κάθοδο, κατέληξα ότι δεν μπορώ να συμβάλλω, γιατί στις δύσκολες και με οξύτατη πόλωση συνθήκες, αυτές δεν προσθέτουν δυνάμεις στον κοινό στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης και ανάκαμψης της χώρας, και έτσι επέλεξα να μην βάλω υποψηφιότητα σε αυτό το σχήμα της ΔΗΜΑΡ», εξηγεί.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή