Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Αντ. Σαμαρά για τους μετανάστες

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 15:41
UPD:18:02
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για «ακροδεξιά του ρητορική» κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά κατά τη περιοδεία του στον Έβρο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς «αντί να ντρέπεται που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη εξαθλιωμένων, ανθρώπινων ψυχών, έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική απουσία μιας ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό πλαίσιο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπογραμμίζει επίσης ότι «αντί ο κ. Σαμαράς να φωτογραφίζεται δίπλα σε φράχτες, περιμένουμε να διαβάσει τις θέσεις μας για το ζήτημα και αν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτές με επιχειρήματα».

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που σημειώνει ότι «πράγματι, διαβάσαμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους παράνομους μετανάστες.

  • Στο Λονδίνο ο κ. Σταθάκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα – φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ σε επενδυτικά κεφάλαια, υποσχέθηκε ότι προτεραιότητα στις «μεταρρυθμίσεις» τους είναι η «προσφορά  Ελληνικής υπηκοότητας σε χιλιάδες μετανάστες»  (σελ 18)
  • Στην πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του για το κρίσιμο αυτό θέμα, στην παράγραφο 13.23 ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: “Απαιτούνται παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων… μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης για τους μετανάστες «χωρίς χαρτιά» και μια νέα διαδικασία πολιτογράφησης για όσους ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα”.
  • Στη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι θα καταργήσει τις πολιτικές αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ,  τη FRONTEX, τους χώρους κράτησης μεταναστών, «υποστηρίζοντας πολιτικές ένταξης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Κλείνοντας η ανακοίνωση αναφέρει «οι πάντες γνωρίζουν ποιος δημιούργησε τις Υπατίες, ποιος προσκαλεί κάθε παράνομο μετανάστη στην Ελλάδα, ποιος ζητά να κλείσουν τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, και ποιος είναι αυτός που τελικά εκμεταλλεύεται το δράμα των μεταναστών».
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή