Πόλεμος ανακοινώσεων Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ εφ' όλης της ύλης

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 21:24
UPD:22:57

Ενδεικτικά η Νέα Δημοκρατία και η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη από την Κυριακή ζητεί επίμονα από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση αναφορικά με τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

A- A A+

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα επιτελεία των δύο κομμάτων έχουν επιδοθεί σε πόλεμο ανακοινώσεων, σχεδόν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Σάββατο μέχρι και σήμερα τα γραφεία Τύπου Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έβγαζαν απαντητικές ανακοινώσεις ανεβάζοντας το θερμόμετρο της διαμάχης.

Ενδεικτικά η Νέα Δημοκρατία και η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη από την Κυριακή ζητεί επίμονα από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση αναφορικά με τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Αρχικά η Ν.Δ., με ανακοίνωσή της είπε ότι είναι ντροπή, αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει συγχαρεί ακόμη την αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ακολούθησαν ακόμη δύο ανακοινώσεις από μέρους της και μια απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «ανακοινώσεις ανάξιες πολιτικού σχολιασμού»

Σήμερα η κ. Σπυράκη επανήλθε με νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Πέρασαν δύο μέρες από τη σύλληψη του αρχιτρομοκράτη, δολοφόνου, Χριστόδουλου Ξηρού και ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία» αναφέρει μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Όμως η κ. Σπυράκη εξέδωσε ακόμη  μια ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για  εξαπάτηση των Ελλήνων με αφορμή τις δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Ευρώ χωρίς κανόνες δεν υπάρχει» αναφέρει σε δήλωσή της η Μαρία Σπυράκη.

Η ίδια αφού τονίζει ότι ασφαλώς και οι εταίροι δεν επιθυμούν ούτε επιδιώκουν την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, σημειώνει ότι η Ελλάδα μπορεί όμως να βρεθεί έξω από το κοινό νόμισμα εφόσον μια ανεύθυνη κυβέρνηση δεν ακολουθήσει τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να σταματήσει άμεσα η εκστρατεία «τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό» .

Σε ανεπίσημο σημείωμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει σειρά δηλώσεων ξένων αξιωματούχων που τονίζουν, ότι ζήτημα grexit δεν υφίσταται και τονίζει, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν εκβιάζει την Ευρώπη με τρομοκρατικά σενάρια».

Ο νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ  συνεχίστηκε και με  αφορμή τα περί αμετάκλητης συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη της εκπροσώπου της Κομισιόν με την αξιωματική αντιπολίτευση να σχολιάζει ότι μόνο ο Πρωθυπουργός συντηρεί το Grexit και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου να υπογραμμίζει ότι βασική προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας.

Κόντρα και για το ΕΚΑΣ

Τα χαλκεία του ΣΥΡΙΖΑ κόβουν και ράβουν», δήλωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δίνοντας απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που νωρίτερα σε ανακοίνωσή του, είχε σχολιάσει δηλώσεις τού γραμματέα της Ν.Δ. στην τηλεόραση που Mega, λέγοντας: «Μετά και τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ  Γ. Κύρτσου για μείωση των συντάξεων, ο γραμματέας της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος ζητά αφαίρεση του ΕΚΑΣ από όσους συνταξιούχους παίρνουν επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος! Στόχος της ΝΔ είναι οι συντάξεις να πέσουν στα 300 ευρώ».

Ο κ. Παπαμιμίκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρεβλώνει και παραποιεί αυτά που «οι ίδιοι επιθυμούν χωρίς ποτέ να παρουσιάζουν καμιά δική τους θέση» και τόνισε ότι είπε πως κανένας δεν θα χάσει το προνομιακό του επίδομα και πως απλά δεν θα το παίρνει δύο φορές.

Λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε νέα ανακοίνωση - απάντηση στις δηλώσεις του κ. Παπαμιμίκου λέγοντας: «Η απάντηση του κ. Παπαμιμίκου επιβεβαιώνει την αρχική μας ανακοίνωση».

Ανακοινώσεις για τους άοπλους αστυνομικούς

Το απόγευμα της Δευτέρας η Ν.Δ. με ανακοίνωση της αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση συνέντευξη του Γ. Μπαλάφα στον Real Fm, εξαγγέλλει ότι οι αστυνομικοί θα είναι άοπλοι στις καθημερινές περιπολίες τους.

«Προφανώς, όταν ο αστυνομικός θα έρχεται αντιμέτωπος με εγκληματίες, θα πρέπει να τους… ρίξει στο φιλότιμο! Ίσως γι' αυτό αρνούνται να συγχαρούν την ΕΛΑΣ για τις επιτυχίες της», σχολίασε η ΝΔ.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Συμβουλέψαμε τη ΝΔ να μην εντάσσει τα σώματα ασφαλείας στην προεκλογική της προπαγάνδα. Κάνουν σαν να μην θέλουν να το καταλάβουν. Αρκετά έχει υποστεί η ελληνική αστυνομία από τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης».

Για την παράνομη μετανάστευση

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το κρίσιμο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πράγματι, διαβάσαμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους παράνομους μετανάστες. Στο Λονδίνο ο κ. Σταθάκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα – φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ σε επενδυτικά κεφάλαια, υποσχέθηκε ότι προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις τους είναι η "προσφορά Ελληνικής υπηκοότητας σε χιλιάδες μετανάστες" (σελ 18)... Στη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι θα καταργήσει τις πολιτικές αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, τη FRONTEX, τους χώρους κράτησης μεταναστών, "υποστηρίζοντας πολιτικές ένταξης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες"».

Οι πάντες γνωρίζουν .. ποιος είναι αυτός που τελικά εκμεταλλεύεται το δράμα των μεταναστών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για το μπόνους σε ιδιωτική εταιρεία

Ανακοίνωση εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, και για σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ενίσχυση εργαζομένων από ιδιωτική εταιρεία. 

«Παραξενευτήκαμε που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταγγείλει ακόμη την Εταιρεία “ΚΑΡΕΛΙΑΣ” για τη διανομή των κερδών της στους εργαζόμενους.Αλλά τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη μια φορά δεν μας απογοήτευσε, αφού μόλις πριν λίγες ώρες μέσω του iskra.gr καταγγέλλει την εταιρεία που τόλμησε να δώσει bonus στους εργαζομένους βάζοντάς τα με τον καπιταλισμό και την κερδοφορία της εταιρείας» αναφέρει η Ν.Δ. και παραθέτει τον σύνδεσμο στον ιστότοπο όπου δημοσιεύθηκε το άρθρο του Σπύρου Γουδέβενου, μέλους της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Σοφίας-Ζαβλανίου-Αγυιάς, στο οποίο δίνει τη δική του οπτική όσον αφορά στην παροχή μπόνους από την εταιρεία στους εργαζόμενους.

Για τον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά κατηγορεί με ανακοίνωσή του τον ΣΥΡΙΖΑ  ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή τον αυστηρό Κώδικα Δεοντολογίας που δημοσίευσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που υιοθέτησε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων οι βουλευτές «δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους».

Άμεση ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου, η οποία αντέτεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από κόμματα που λειτουργούν με βάση το 'ενός ανδρός αρχή', που έχουν παραβιάσει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και αντιμετωπίζουν τόσο τους πολίτες, όσο και τους βουλευτές τους ως πρόβατα».

Έτσι έχει η μάχη των ανακοινώσεων μεταξύ Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ έως το βράδυ της Δευτέρας στις 21:00 έπεται η συνέχεια…

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή