Σουηδία: Αυξήθηκαν τα μέτρα προστασίας για τον σκιτσογράφο του Μωάμεθ

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 21:52
UPD:21:58
SHUTTERSTOCK

Ο Σουηδός σκιτσογράφος βρίσκεται υπό τη συνεχή προστασία της σουηδικής αστυνομίας από το 2010, καθώς έχει δεχτεί πολυάριθμες απειλές για τη ζωή του.

A- A A+

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν για την προστασία του Σουηδού καλλιτέχνη Λαρς Βιλκς, ο οποίος το 2007 είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο όταν δημοσιεύθηκαν τα σκίτσα του τα οποία απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου.

«Ναι, έχουν ενισχύσει τα μέτρα προστασίας μου. Έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα» δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο Βιλκς χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του Σουηδού καλλιτέχνη ελήφθησαν μετά τη σημερινή επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Ο Σουηδός σκιτσογράφος βρίσκεται υπό τη συνεχή προστασία της σουηδικής αστυνομίας από το 2010, καθώς έχει δεχτεί πολυάριθμες απειλές για τη ζωή του. Στις αρχές του 2014 μια γυναίκα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αυτοαποκαλείτο «Τζιχάντ Τζέιν» καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή διότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Λαρς Βιλκς.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή