Αλ. Τσίπρας: Σίγουρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 20:46
UPD:22:18
EUROKINISSI

«Στις 25 του Γενάρη ελληνικός λαός θα νικήσει. Η δημοκρατία θα νικήσει. Η αξιοπρέπεια θα νικήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

A- A A+

Βέβαιος ότι η κάλπη της 25ης Ιανουαρίου θα βγάλει νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στην Καλαμάτα, ενώ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον για «κάλπικες υποσχέσεις».

«Στις 25 του Γενάρη ελληνικός λαός θα νικήσει. Η δημοκρατία θα νικήσει. Η αξιοπρέπεια θα νικήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως ήρθε η στιγμή να μπει τέρμα στην ανθρωπιστική καταστροφή και να μπει η Ελλάδα σε μια πορεία ανάκαμψης, δημοκρατίας, και αξιοπρέπειας.

Φτάνει πια με το καθεστώς της φτώχειας, της ανεργίας, και της απόγνωσης. Φτάνει με τις εθνικές ταπεινώσεις. Φτάνει με τις δημοκρατικές εκπτώσεις. Φτάνει με τα ψέματα και τις κάλπικες υποσχέσεις. Φτάνει με το παλιό και το φθαρμένο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε, παράλληλα, την κυβέρνηση Σαμαρά για ψέματα και «κάλπικες υποσχέσεις».

Χθες, ο κ. Σαμαράς άλλαξε τροπάρι, είπε ο κ.Τσίπρας. «Αφού είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο, άλλαξε στη μέση της καμπάνιας στρατηγική. Αφού είδε ότι απομονώνεται σε όλη την Ευρώπη και δεν μπορεί να πείσει κανέναν με τις ανόητες φοβέρες περί Grexit, άλλαξε στρατηγική. Και το γύρισε το γύρισε στις γνώριμες για εκείνο κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις», τόνισε.

Η ΑΥΓΗ

«Όπως όμως λέει ο λαός μας, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα. Η κακή τους και η πιο όμορφη μέρα για μας, η μέρα των εκλογών, θα είναι η κακή μέρα για όσους βύθισαν το λαό στη δυστυχία. Και η ομορφότερη για το λαό μας και για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Γιατί δεν υπάρχει ομορφότερη στιγμή από εκείνη που ένας λαός υψώνει περήφανα το ανάστημά του», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για «τρόμο» και «αθλιότητα» εκ μέρους του επιτελείου της Ν.Δ. «Δεν ξέρω αλήθεια αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με όσα λέει τις τελευταίες μέρες ο Πρωθυπουργός. Με τον τρόμο και την αθλιότητα που εκπορεύεται από τα προπαγανδιστικά επιτελεία της ΝΔ. Ξέρετε γιατί; Γιατί για τον κύριο Σαμαρά μιλούν τα έργα του. Μιλάει η πολιτική του», είπε.

«Όσα ψέματα λοιπόν κι αν πει σ' αυτό το ρημαγμένο λαό, ένα πράγμα μόνο πετυχαίνει ο πρωθυπουργός των δύο επόμενων εβδομάδων. Γιατί τόσες του έχουν μείνει. Το μόνο που επιτυγχάνει είναι να επιταχύνει την απομόνωση και την πτώση του. Μαζί με την πτώση του μνημονιακού καθεστώτος που τόσο πιστά υπηρέτησε και  υπηρετεί», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή