Ενοχή των δημοσιογράφων ζητεί ο εισαγγελέας στην εκδίκαση μήνυσης του Ηλ. Κασιδιάρη

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 14:35
UPD:15:51
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχωρεί από τα δικαστήρια μετά την εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει εναντίον του διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός».

A- A A+

Την ενοχή δύο κατηγορουμένων δημοσιογράφων της εφημερίδας «Η εφημερίδα των Συντακτών», πρότεινε ο Εισαγγελέας του Β’ Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η μήνυση για εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων που έχει υποβάλλει ο προφυλακισμένος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Η υπόθεση αφορά στη δημοσιοποίηση ενός βίντεο τον Δεκέμβριο του 2013 , στο οποίο εμφανίζεται ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ  «να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς» οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο είναι τα δυο αδέλφια του , ενώ συμμετέχει κι ένας φίλος του.

Ο κ. Κασιδιάρης καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας υποστήριξε πως «επρόκειτο για ένα βίντεο παρωδία, το οποίο γυρίστηκε όταν δεν ήμουν βουλευτής και αποτελούσε αναπαράσταση κωμωδίας της δεκαετίας του 80 με τους διαλόγους μάλιστα να αποτελούν πιστό αντίγραφο του σεναρίου. Ήταν ένα οικογενειακό βίντεο το οποίο γυρίσαμε για να κάνουμε πλάκα. Απαγορεύεται να κάνουμε πλάκα με την οικογένειά μας;»

Ο εισαγγελέας είπε πως είναι μεν απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου αλλά ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη . Αναφερόμενος στο αδίκημα της εξύβρισης τόνισε πως «η χρήση της φράσης ότι ‘’χρήζει ειδικών επιστημόνων η συμπεριφορά του αλλά και πως επιχειρεί αντιποίηση αρχής’’   χωρίς να έχει καταδικαστεί για τέτοιο αδίκημα υπερβαίνει το μέτρο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπεριέχουν καταφρόνηση.»

Ο Εισαγγελικός λειτουργός για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων επισήμανε ότι «το βίντεο συνιστά αρχείο , περιέχει ιδιωτικές στιγμές , αναπαριστά ταινία παρωδία και δεν ανάγεται στην πολιτική του δραστηριότητα».

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή