Ευ. Βενιζέλος: Η πολιτική αβεβαιότητα το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 15:30
UPD:15:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Για «άγαρμπο εκφοβισμό της κοινής γνώμης» και «αφελή εφησυχασμό» κατηγορεί, χωρίς να κατονομάζει, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προειδοποιώντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η πολιτική αβεβαιότητα που θα εξακολουθήσει «αν στις εκλογές δεν είναι ισχυρό το ΠΑΣΟΚ».

«Παρακολουθώ μια στείρα, αδιέξοδη κι επικίνδυνη σύγκρουση ανάμεσα στον άγαρμπο εκφοβισμό της κοινής γνώμης, από τη μια μεριά και έναν αφελή εφησυχασμό, που αν δεν είναι αφελής είναι δυστυχώς  κουτοπόνηρος, από την άλλη μεριά» αναφέρει σε άρθρο του ο κ. Βενιζέλος.

Μάλιστα, ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «καταγγέλλει απερίφραστα και τον εκφοβισμό και τον εφησυχασμό, την όποια παραποίηση των δεδομένων, οποιαδήποτε αλλοίωση της πραγματικής εικόνας» προσθέτοντας ότι «κάποιοι πρέπει να λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ο οποίος αγωνιά να  την ακούσει, εμείς θα του την πούμε ακόμη και αν δεν είναι ώριμος πάντα να ψηφίζει και να δέχεται την αλήθεια αυτή».

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι «εάν δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2015 προκύπτει ζήτημα με τη νομική προϋπόθεση υπό την οποία γίνονται δεκτοί για την ρευστότητα που αντλούν από την ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες, τίτλοι χαμηλότερης χρηματοπιστωτικής ποιότητας. Η προϋπόθεση αυτή είναι η χώρα να βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο είτε προγράμματος προσαρμογής (δανείου και μνημονίου) είτε στο πλαίσιο μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL)».

«Δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος προκειμένου εμείς να λύνουμε διάφορα πολιτικά προβλήματα, ερήμην της πραγματικότητας που είναι ότι πρέπει τα Ταμεία να έχουν λεφτά για συντάξεις και το δημόσιο να έχει λεφτά για τις υποχρεώσεις του» αναφέρει στο άρθρο του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει ερασιτεχνική και ανακριβή τη σκέψη «ότι όλα αυτά τα λύνουμε με έντοκα γραμμάτια του δημοσίου» ασκώντας κριτική στη πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή