Ομάδα συντονισμού για την προστασία της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 18:48
UPD:18:50
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Η σύσταση ομάδας συντονισμού της εκλογικής διαδικασίας με στόχο την προστασία της διαδικασίας μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα την ασφαλή μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέσω του δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν τεχνικών θεμάτων ή κακόβουλων ενεργειών, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή της μετάδοσης, εκτός από την ομάδα συντονισμού, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται ήδη σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, για τη διαφύλαξη των διαδικτυακών υποδομών από κυβερνοεπιθέσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκπρόσωποι του Εθνικού Δικτύου Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών, της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT), του Εθνικού Δικτύου Δημόσιου Τομέα / ΣΥΖΕΥΞΙΣ, της Περιφέρειας Αττικής, του Ο.Τ.Ε., της Forthnet και της Singular Logic.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή