Δ. Κουτσούμπας: Δεν θα γίνουμε το κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 08:48
UPD:08:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

A- A A+

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί για τέτοια κυβέρνηση θα πρόκειται, άσχετα από τις προεκλογικές κορόνες ορισμένων στελεχών του» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στο Action 24.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, την επομένη των εκλογών «έχει δρομολογηθεί κανονικά και η νέα συμφωνία με τους εταίρους και η διαπραγμάτευση του χρέους που ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ως χρέος της χώρας, δηλαδή του λαού». Βεβαίως, πρόσθεσε, έχουν δρομολογηθεί «όλα αυτά που πολύ καθαρά λέει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την προεκλογική περίοδο, δίνοντας διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, σε μονοπωλιακούς ομίλους στην ίδια την Ε.Ε, σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, δηλαδή ότι δεν πρόκειται να απειληθεί η πορεία της χώρα στην ευρωζώνη, ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται και σπέρνει αυταπάτες στον λαό, όταν λέει πως μπορεί να αλλάξει η Ε.Ε., τόνισε ότι δημιουργεί σύγχυση η «σκόπιμη ταύτιση Ευρώπης και Ε.Ε.» και υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη των λαών που πρέπει να γίνει χρειάζεται διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και ριζικά διαφορετικές πολιτικές που προτείνει το ΚΚΕ».

Αναφορικά με τα περί «κυβέρνησης της αριστεράς για πρώτη φορά», είπε ότι «δεν θα έχει την πρωτιά αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ». «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981 ήταν αριστερή κυβέρνηση και μόνο από τις προεκλογικές του διακηρύξεις τότε», παρατήρησε επισημαίνοντας ότι εκείνες οι διακηρύξεις δεν υλοποιήθηκαν.

Τόνισε ακόμη πως η αριστερά ήταν πάντα ταυτόσημη με την πάλη ενάντια στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, την στιγμή που «ο Τσίπρας λέει ότι η συμμετοχή μας σε αυτά είναι αδιαμφισβήτητη».

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, διότι βάσει των προγραμμάτων διαφόρων κομμάτων -πλην του ΚΚΕ- υπάρχει αντικειμενική βάση σχηματισμού κυβέρνησης.

Για την εκλογική κατάταξη των κομμάτων, είπε ότι είναι πιθανή η τρίτη θέση για το ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει νίκη για το λαϊκό κίνημα, καθώς ως ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, θα διεκδικεί και θα καθυστερεί αντιλαϊκά μέτρα ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα δρόμο για καλύτερο αύριο.

«Αυτή είναι η θέλησή μας και το λέμε έντιμα στον λαό» πρόσθεσε, ενώ εκτίμησε ότι με βάση τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή