Ισραήλ: Δεν είναι καλοδεχούμενη η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας

Μετά την σουηδική αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 17:48
UPD:17:56
REUTERS/BAZ RATNER

Ο Ισραηλινός ομόλογός της, Αβίγκντορ Λίμπερμαν (φωτ. αρχείου), δεν επιθυμούσε να τη συναντήσει, μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

 

A- A A+

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Μάργκοτ Βάλστρεμ δεν είναι καλοδεχούμενη για επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ μετά την αναγνώριση από τη Στοκχόλμη του Παλαιστινιακού κράτους τον Οκτώβριο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης.

Η κ. Βάλστρεμ ανέβαλε επ’ αόριστον την επίσκεψή της στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Ισραηλινός ομόλογός της, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, δεν επιθυμούσε να τη συναντήσει, μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών δεν θα είχε λάβει επίσημη υποδοχή στο Ισραήλ, αν είχε ταξιδέψει στη χώρα. Αυτό που έκανε η Σουηδία αποτελεί μια πραγματικά μη φιλική ενέργεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Εμάνουελ Νάχσον, στο σουηδικό κρατικό ραδιόφωνο.

«Αν θέλετε να ταξιδέψετε στο Ισραήλ, μην περιμένετε να μεταβεί στη χώρα η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών, γιατί αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο», πρόσθεσε.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι τεταμένες μετά την αναγνώριση από τη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Στέφαν Λεβέν του Κράτους της Παλαιστίνης με διάταγμα στις 30 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Στοκχόλμη, ο οποίος πάντως επέστρεψε στη Σουηδία έπειτα από έναν μήνα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή