Ν.Δ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα σε ξαφνικό θάνατο

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 13:32
UPD:13:38
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Συνέχεια στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη στη γαλλική εφημερίδα La Tribune δίνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, μετά τη χθεσινή έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως είναι «προτιμότερος ο θάνατος» στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή μία συμφωνία.

Ορμώμενη από την αναφορά αυτή η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ξαφνικό θάνατο».

Όπως υποστήριξε, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία για να ικανοποιήσει τις εμμονές της ηγεσίας του».

Η συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη προκάλεσε αρχικά την οργή του Μαξίμου τόσο για τα περί «προτιμητέου θανάτου», αλλά και γιατί μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ηλιθιότητα το σχέδιο Γιούνκερ και εξέφρασε την άποψη ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης -που αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι- «δεν είναι πολύ καλή ιδέα». 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφερόταν ότι «ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψε την “ποσοτική χαλάρωση” για την οποία τόσο έχει προσπαθήσει η χώρα μας, καθύβρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ για το αναπτυξιακό πακέτο και δήλωσε ευθέως ότι προτιμά τον “θάνατο” της Ελλάδας». 

«Να εύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ να μην εξαιρεθεί την Πέμπτη η χώρα μας από την ποσοτική χαλάρωση εξαιτίας του κ. Τσίπρα και των οικονομικών του εγκεφάλων», συμπλήρωνε το Μαξίμου. 

Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην γίνουν αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ, είπε ότι αυτό θα είναι ένα γεγονός το οποίο θα πιστοποιεί την πλήρη και απόλυτη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά.

«Τον βαραίνει εξολοκλήρου και να μην το εύχεται», πρόσθεσε.  

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή