Γ. Γραμματίδης: Η πολιτική κρίση επιβαρύνει την οικονομική

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 17:48
UPD:18:05
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

O επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης και καλεί στην άσκηση του εκλογικού καθήκοντος με ανεπηρέαστη κρίση «γνωρίζοντας ότι οι συνθήκες θα επιβάλλουν να ξανακληθούμε στις κάλπες μέσα στο 2015 για να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο» όπως υπογραμμίζει (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την απουσία ξεκάθαρου οικονομικού προγράμματος από τους πολιτικού μονομάχους επισημαίνει σε δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης και καλεί στην άσκηση του εκλογικού καθήκοντος με ανεπηρέαστη κρίση «γνωρίζοντας ότι οι συνθήκες θα επιβάλλουν να ξανακληθούμε στις κάλπες μέσα στο 2015 για να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο» όπως υπογραμμίζει.

«Ήδη εδώ και καιρό, αλλά και μετά τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής η χώρα θα βρίσκεται στη δίνη μιας βαθειάς πολιτικής κρίσης που προστίθεται κι επιβαρύνει την παρατεταμένη οικονομική της κρίση με βαρύτατες επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών» αναφέρει ο κ. Γραμματίδης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει γίνει «ανεπίτρεπτα αντικείμενο ενός διεθνούς διασυρμού πού μας επισωρεύει ντροπή αντί εθνική υπερηφάνεια. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι πολιτικοί μονομάχοι των ερχομένων εκλογών πλειοδοτούν σε μια άκρατη αλλά και άκριτη παροχολογία μη αναλογιζόμενοι τις δυνατότητες της οικονομίας αλλά και χωρίς να παρουσιάζουν ένα ξεκάθαρο οικονομικό πρόγραμμα ικανό να βγάλει τη χώρα από τα σημερινά της αδιέξοδα».

Στηλιτεύει δε, την «ακατάσχετη καταστροφολογία που έχει επηρεάσει αφάνταστα τον ψυχισμό των πολιτών».

«Ας έχουμε όμως όλοι στο μυαλό μας την στέρεα πεποίθηση ότι μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μετά βεβαιότητας θα παρέμβουν αποφασιστικά, χωρίς αντιπαλότητες και με μόνο συνομιλητή τον πολίτη ώστε να βοηθήσουν τη χώρα να αποκτήσει ένα νέο όραμα, να αναβιώσει θεσμούς και απωλεσθείσες αξίες και κυρίως να αποκαταστήσει τη διεθνή αξιοπιστία της στη βάση ενός ρεαλιστικού και συνεκτικού προγράμματος ανάταξης της οικονομίας πού για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια θα αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής διαπραγμάτευσης με τους διεθνείς δανειστές μας πού ασφαλώς θα ανταποκριθούν» σημειώνει ο ίδιος.

Κλείνοντας αναφέρει ότι «στο νέο αγώνα πού έρχεται θα δηλώσουμε όλοι παρόντες για να δώσουμε και πάλι στον Ελληνικό λαό την ελπίδα και την ποιότητα ζωής πού για τόσα χρόνια στερήθηκε».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή