Σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τα exit polls

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015 19:51
UPD:19:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Χαριλάου Τρικούπη θα αναμένουν τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα προκειμένου να εξάγουν τα τελικά συμπεράσματα τους.

A- A A+

Σύσκεψη αμέσως  μετά την ανακοίνωση των exit polls πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Χαριλάου Τρικούπη θα αναμένουν τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα προκειμένου να εξάγουν τα τελικά συμπεράσματα τους.

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη, αναφέρουν πως κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε, όπως έχει πει επανειλημμένα ο κ. Βενιζέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα προχωρήσει συντεταγμένα στο συνέδριό του, ένα συνέδριο των μελών του ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφεραν, δημοκρατικό, ανανέωσης και ενότητας, με όλα τα θέματα ανοικτά.

Ακόμη επισημάνθηκε, πως η θέση του κόμματος είναι ότι η χώρα δεν κυβερνιέται χωρίς ευρύτερες συνεργασίες και ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ έχει διατυπωθεί καθαρά για συνεργασίες όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Αιχμές κατά Γιώργου Παπανδρέου

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ΑΜΠΕ, αφήνουν αιχμές  προς τον κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι κατά τη σύσκεψη υποστηρίχθηκε πως εάν χαθεί η τρίτη θέση για το ΠΑΣΟΚ, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο και πως ακόμα αν το τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, οι ευθύνες αυτές θα είναι ασυγχώρητες παραταξιακά και εθνικά.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, το ΠΑΣΟΚ είπε προεκλογικά με ακρίβεια την απόλυτη αλήθεια, ότι αντιστάθηκε στον εκφοβισμό της Ν.Δ και τον εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να πει «δεν ήξερα» και πως το ΠΑΣΟΚ εύχεται να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο και πως θα αγωνιστεί για να αποτρέψει το χειρότερο.

Ακόμα, αναφέρθηκε ότι δικαιούνται να χαρούν όσοι θεωρούν ότι νίκησαν και πως όμως τα προβλήματα και οι κίνδυνοι δεν περιμένουν και ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και αυτοσχεδιασμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημάνθηκαν οι προθεσμίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση και τονίστηκε ότι η χώρα πρέπει να δείξει άμεσα ότι είναι αξιόπιστη και ότι υπάρχει η συνέχεια του κράτους.  

Ο κ. Βενιζέλος αποχώρησε από τη Χαριλάου Τρικούπη μετά τη σύσκεψη και θα επιστρέψει αργότερα το βράδυ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή