Πώς σχολιάζει το Μαξίμου την κριτική Σουλτς με αιχμή τη Ρωσία

Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να υπάρξει ομοφωνία, υποστήριζαν κυβερνητικές πηγές
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 13:14
UPD:13:21
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Τη θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξει ομοφωνία χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος προτάσσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να κρύβουν την ενόχλησή τους σχετικά με τις επικρίσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αναφορικά με τη διαφοροποίηση της Αθήνας στο θέμα της ανακοίνωσης για τη Ρωσία.

Εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, κυβερνητικές πηγές σημείωναν - σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - ότι κακώς ο κ. Σουλτς συνδέει το θέμα αυτό με τα οικονομικά ζητήματα, προσθέτοντας ότι το θέμα της Ρωσίας είναι ανοιχτό καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν επίσης ότι από την πρώτη στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση προέταξε την αυτονόητη θέση της ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ισότιμο μέλος και να λαμβάνεται υπόψη η θέση της.

EURONEWS

Ως προς την ατζέντα της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι από την πλευρά του κ. Τσίπρα θα τεθούν τα θέματα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, η βιωσιμότητα του χρέους και η ανάγκη προώθησης μιας αμοιβαία επωφελούς πολιτικής για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή