Καναδάς: Μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης Χάρπερ

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 00:05
UPD:00:12
REUTERS/MARK BLINCH

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ.

A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ προχώρησε την Δευτέρα σε μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ονομάζοντας τον Ρόμπερτ Νίκολσον νέο υπουργό Εξωτερικών, στη θέση του Τζον Μπέιρντ, ο οποίος παραιτήθηκε από το αξίωμα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Νίκολσον, βετεράνος της καναδικής πολιτικής, καθώς εκλέγεται στη Βουλή από το 1984, ήταν από τον Ιούλιο του 2013 υπουργός Άμυνας. Τον αντικαθιστά στη θέση ένα σημαίνον στέλεχος των συντηρητικών, ο Τζέισον Κένι, που διατηρεί παράλληλα το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Πολυπολιτισμικότητας.

Ο συντηρητικός βουλευτής Πιερ Πουαλιέβρ, μέλος της Βουλής από το 2004, ονομάστηκε υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Ανάπτυξης, διαδεχόμενος στο χαρτοφυλάκιο αυτό τον Κένι.

Ο μικρός ανασχηματισμός αυτός ακολουθεί την μάλλον απροσδόκητη παραίτηση του Μπέιρντ από τη θέση του επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας, έπειτα από περίπου είκοσι χρόνια ενεργής εμπλοκής του στα καναδικά πολιτικά πράγματα.

Ο ανασχηματισμός αυτός σημειώνεται ενώ απομένουν μερικοί μήνες πλέον ως τις εθνικές εκλογές στον Καναδά, οι οποίες θα γίνουν το αργότερο έως τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή