Καναδάς: O Σποκ σε χαρτονόμισμα των 5 δολαρίων

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 21:31
UPD:21:31
flickr.com/ jordansawatzky

Πολλοί Καναδοί θέλησαν με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του, καθώς το χαρτονόμισμα που απεικονίζει τον πρωθυπουργό του Καναδά από το 1896 έως το 1911 σερ Βίλφριντ Λοριέ, εμφανίζει αρκετές ομοιότητες με τον Σπο.

A- A A+

Με τη μορφή του Σποκ, του ήρωα της δημοφιλούς σειράς επιστημονικής φαντασίας Σταρ Τρεκ εμφανίζονται όλο και περισσότερα καναδικά χαρτονομίσματα των 5 δολαρίων μετά το θάνατο του αμερικανού ηθοποιού Λέοναρντ Νιμόι που τον ενσάρκωνε.

Πολλοί Καναδοί θέλησαν με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του, καθώς το χαρτονόμισμα που απεικονίζει τον πρωθυπουργό του Καναδά από το 1896 έως το 1911 σερ Βίλφριντ Λοριέ, εμφανίζει αρκετές ομοιότητες με τον Σποκ, αναφέρει το skyNEWS.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας Ζοσιάν Μενάρ ζήτησε από τους συμπολίτες της να σταματήσουν αυτήν τη συνήθεια καθώς μπορεί να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά ασφάλειας του χαρτονομίσματος.

Πάντως ο σερ Βίλφριντ Λοριέ είχε πέσει και στο παρελθόν «θύμα» αντίστοιχης ζωγραφικής ανησυχίας καθώς κάποτε ορισμένοι βρήκαν ομοιότητα και με τον Σνέιπ από τα βιβλία Χάρι Πότερ της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή