Ν.Δ.: Η Ζ. Κωνσταντοπούλου επιχειρεί να καταστήσει τη Χ.Α. ρυθμιστή της πολιτικής ζωής

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 21:16
UPD:21:17
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι «όλος ο όγκος των νομοσχεδίων που υπονόησε η κ. Κωνσταντοπούλου, έχουν ψηφιστεί πολύ νωρίτερα από την προφυλάκιση των βουλευτών της Χ.Α.».

A- A A+

Την έντονη αντίδρασή της Ν.Δ. προκάλεσε το ζήτημα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή που έθεσε απόψε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την πρώτη της συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, στην αιχμή της σφοδρής κριτικής που ασκεί η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται η αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου στην ψήφιση μνημονιακών διατάξεων από την προηγούμενη Βουλή, για τις οποίες αμφισβήτησε την εγκυρότητά τους λέγοντας ότι πολλές από αυτές ψηφίστηκαν ενώ δεν είχε δοθεί άδεια από τις εισαγγελικές αρχές να προσέλθουν στις ψηφοφορίες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με συνέπεια να ψηφιστούν με λιγότερες από 151 ψήφους.

«Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες η πρόεδρος της Βουλής, επιχειρεί να καταστήσει τη Χρυσή Αυγή ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής. Εκφράζει αυτό την κυβέρνηση; Και καταλαβαίνει η κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα αυτή η τακτική;» αναφέρει η ΝΔ.

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι «όλος ο όγκος των νομοσχεδίων που υπονόησε η κ. Κωνσταντοπούλου, έχουν ψηφιστεί πολύ νωρίτερα από την προφυλάκιση των βουλευτών της Χ.Α.. Κατά συνέπεια δεν υπήρξε ούτε μία ψηφοφορία που η διαφορά να επηρεάστηκε από τις απουσίες των βουλευτών της Χρυσή Αυγή». Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι «η παρουσία ή μη των βουλευτών της Χρυσή Αυγή είναι θέμα που ρυθμίζεται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή