Σνόουντεν: Δεν υπάρχει δυνατότητα δίκαιης δίκης στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 21:54
UPD:22:08
TWITTER/@TEDchris

«Θα ήθελα να επιστρέψω και να τύχω μιας δίκαιης δίκης, όμως δυστυχώς... δεν υπάρχει η δυνατότητα για μια δίκαιη δίκη, δεν μου προσφέρεται αυτή τη στιγμή» μια δίκαιη δίκη, τόνισε ο Σνόουντεν.

A- A A+

Την πεποίθηση ότι εάν επιστρέψει στις ΗΠΑ δεν θα τύχει μίας δίκαιης δίκης εξέφρασε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο φυγόδικος πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) ο οποίος αποκάλυψε το εύρος του προγράμματος παρακολούθησης των επικοινωνιών από μέρους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

«Θα ήθελα να επιστρέψω και να τύχω μιας δίκαιης δίκης, όμως δυστυχώς... δεν υπάρχει η δυνατότητα για μια δίκαιη δίκη, δεν μου προσφέρεται αυτή τη στιγμή» μια δίκαιη δίκη, τόνισε ο Σνόουντεν, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης που οργάνωσαν οι Καναδοί Δημοσιογράφοι υπέρ της Ελεύθερης Έκφρασης, το πανεπιστήμιο του Ράιερσον και το CBC.

«Έχω συζητήσει διεξοδικά με την κυβέρνηση από τότε που έφυγα σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν οι όροι μιας δίκης» που θα ήταν δίκαιη, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή