Σουηδία: Φόβοι στις αρχές ασφαλείας για επίθεση από τη Ρωσία

«Η ρωσική κατασκοπευτική δραστηριότητα έχει ενταθεί»
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 16:11
UPD:16:15
EPA/JONAS EKSTROEMER

«Θεωρούμε τις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών της Ρωσίας στη Σουηδία - δεν μπορούμε να δώσουμε καμιά άλλη ερμηνεία - προετοιμασία για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Σουηδίας», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της σουηδικής αστυνομίας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Σουηδίας υποστήριξαν ότι φοβούνται ενδεχόμενο ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της χώρας, επικαλούμενες τη μεγάλη αύξηση της κατασκοπευτικής δραστηριότητας αφότου ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία πριν από έναν χρόνο.

Στην ετήσια έκθεσή τους, οι υπηρεσίες επισημαίνουν ότι η ρωσική κατασκοπεία αποτελεί τη σοβαρότερη απειλή στο πεδίο των πληροφοριών που αντιμετωπίζει η τυπικά ουδέτερη Σουηδία.

Στην περιοχή καταγράφεται μεγάλη αύξηση της δραστηριότητας του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, καθ' όλη τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης.

«Θεωρούμε τις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών της Ρωσίας στη Σουηδία - δεν μπορούμε να δώσουμε καμιά άλλη ερμηνεία - προετοιμασία για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Σουηδίας», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της σουηδικής αστυνομίας Βίλεμ Ούνιε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της έκθεσης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή