Γερμανία - Αυστρία - Ελβετία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από την κακοκαιρία

Άνεμοι έως και 190 χιλιομέτρων την ώρα
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 14:13
UPD:14:22
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Τρεις αυτοκινητιστές έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δένδρων στη Βαυαρία (νότια) και στη Ρηνανία-Παλατινάτο (δυτικά).

A- A A+

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στην κεντρική Ευρώπη από την καταιγίδα «Νίκλας», η οποία εκδηλώθηκε τοπικά ως κυκλώνας προκαλώντας ζημιές και αναστάτωση στην κυκλοφορία, σύμφωνα με απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις αρχές.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γερμανία: τρεις αυτοκινητιστές έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δένδρων στη Βαυαρία (νότια) και στη Ρηνανία-Παλατινάτο (δυτικά) και ένας άνδρας σκοτώθηκε από την πτώση τοίχου τον οποίο έριξε ο άνεμος στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ (κέντρο).

Τρεις αυτοκινητιστές έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ξαφνικής χιονόπτωσης και χαλαζόπτωσης σε νότιες περιοχές της χώρας.

EURONEWS

Στην Αυστρία, 63χρονος βρήκε το θάνατο αφού έπεσε από σκάλα ενώ προσπαθούσε να επισκευάσει τη σκεπή του στην Κάτω Αυστρία. Ένα 9χρονο κοριτσάκι τραυματίσθηκε εξάλλου από πτώση δένδρου στο Τιρόλο.

Στην Ελβετία, ένας 75χρονος αυτοκινητιστής σκοτώθηκε από πτώση δένδρου στο καντόνι της Ζυρίχης.

Οι σφοδροί άνεμοι που έπληξαν τμήμα της βόρειας Ευρώπης, από τη Σκωτία μέχρι την Πολωνία περνώντας από τη βόρεια και την ανατολική Γαλλία, κορυφώθηκαν την Τρίτη, στη Γερμανία, όπου μετατράπηκαν τοπικά σε ανεμοστρόβιλους με ριπές που ξεπερνούσαν τα 190 χλμ/ώρα.

Οι σιδηροδρομικές και οι οδικές συγκοινωνίες εξομαλύνονταν στην κεντρική Ευρώπη, αφού αναστατώθηκαν από την κακοκαιρία. Οι άνεμοι σήκωσαν σκεπές πολλών σπιτιών και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε προσωρινά σε δεκάδες χιλιάδες κατοικίες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή