Πολεμικά πλοία ανοικτά της Υεμένης αναπτύσσει το Ιράν

Μάχες ιρανόφιλων - κοσμικών στο κεντρικό Άντεν
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 15:42
UPD:16:20
REUTERS/FAISAL AL NASSER

Τα ιρανικά πολεμικά πλοία θα περιπολούν τον Κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με τον Ιρανό αντιναύαρχο Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί.

A- A A+

Δύο πολεμικά πλοία του έστειλε το Ιράν στον κόλπο του Άντεν, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, αποκτώντας στρατιωτική παρουσία στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Τα ιρανικά πολεμικά πλοία θα περιπολούν τον Κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με τον Ιρανό αντιναύαρχο Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί.

Δεκάδες ιρανόφιλοι μαχητές Χούδι, την ίδια ώρα, συγκρούστηκαν με μέλη τοπικών πολιτοφυλακών στη συνοικία Κράιταρ του Άντεν, ενώ τα τεμένη μετέδιδαν εκκλήσεις προς τους κατοίκους να συμμετάσχουν στον τζιχάντ εναντίον των σιιτών ανταρτών που προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη, η οποία βρίσκεται στη νότια Υεμένη.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι αρκετά σπίτια είχαν πάρει φωτιά αφού επλήγησαν από ρουκέτες, ενώ οι οικογένειες παρέμεναν στα σπίτια τους, καθώς μαίνονταν οι μάχες στους δρόμους.

EURONEWS

Οι Χούδι, που συνεργάζονται με τον κοσμικό πρώην πρόεδρο της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, προωθήθηκαν στο Κράιταρ το πρωί με άρμα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, επεσήμανε αυτόπτης μάρτυρας.

Διαφωνίες εντός Πακιστάν για τη στήριξη στη Σ. Αραβία

Στο Πακιστάν, εξάλλου, βουλευτές τάχθηκαν κατά της στρατιωτικής επέμβασης της χώρας τους στην Υεμένη, καθώς συνεχίστηκε στη Βουλή η συζήτηση για το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας να συμμετάσχει το Ισλαμαμπάντ στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Χούδι.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας στο Πακιστάν, όπου θα καλέσει το Ισλαμαμπάντ να απορρίψει το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας.

«Η Υεμένη δεν είναι δικός μας πόλεμος. Η συμβουλή μας προς την κυβέρνηση είναι ότι ο στρατός δεν πρέπει να πάει», είπε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Σιρίν Μαζάρι.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ έχει επισημάνει ότι θα υπερασπιστεί «την εδαφική ακεραιότητα» της Υεμένης, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι δεσμεύσεις έχει δώσει προς τη Σαουδική Αραβία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή