Αλ. Φλαμπουράρης: Συμφωνία στις 24 του μήνα

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 17:35
UPD:17:37
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Φλαμπουράρης (φωτ. αρχείου), αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, τόνισε ότι δεν ετέθη θέμα χρηματοδότησης.

A- A A+

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας το πρωί της Μ. Πέμπτης στο Mega.

«Θα τα δώσουν τα λεφτά. Δεν τους συμφέρει να μην τα δώσουν. Δεν είναι δυνατό να διαλύσουν την Ευρωζώνη, γιατί επιμένει κάποιος ή κάποιοι να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στη Μύκονο και Σαντορίνη. Στις 24 του μήνα θα υπάρξει 100% συμφωνία. Το πιστεύω» είπε ο υπουργός Επικρατείας, αν και έκανε λόγο για σκληρή γραμμή από την πλευρά των δανειστών.

Ο κ. Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, τόνισε ότι δεν ετέθη θέμα χρηματοδότησης, ενώ σε ερώτηση εάν υπάρχει κέρδος για την Ελλάδα από την επίσκεψη εξέφρασε την εκτίμηση ότι κερδήθηκαν 3-4 πράγματα, και υπογράμμισε: «Κερδίσαμε, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν και υπάρχουν. Εμείς καταστήσαμε τον ελληνικό λαό υπερήφανο διότι δεν υποκύψαμε στις πιέσεις που γίνονταν και που συνέχισαν να γίνονται, και κάναμε αυτό το ταξίδι».

Σημείωσε δε ότι ο ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε μόνος του θέμα προκαταβολής των κερδών από τη δημιουργία του ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου.

«Μια προκαταβολή των κερδών, θα είναι μια ένεση, όχι για να καλύψει τις υποχρεώσεις, αλλά να κινηθεί η οικονομία» τόνισε και εκτίμησε ότι η κατασκευή του αγωγού θα αποφέρει κάθε χρόνο στο ελληνικό κράτος πάνω από 200 εκατομμύρια.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ξεκαθάρισε ότι «εμείς αξιοποιούμε, δεν πουλάμε, δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία» και προσέθεσε: «Εμείς δεν κάνουμε έργο χωρίς συμμετοχή. Εμείς δεν προγραμματίζουμε κανένα έργο, που δεν θα υπάρχει συμμετοχή από 45% ως 55% του ελληνικού Δημοσίου. Τα αεροδρόμια και το Ελληνικό είναι δύο έργα τα οποία έχουν υπογραφεί και θα ξεκινήσουμε συζήτηση για να δούμε πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε τους ήδη υπάρχοντες όρους, που ήταν επαχθείς».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή