Π. Σκουρλέτης: Τεράστια η σημασία της επίσκεψης στη Μόσχα

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 18:00
UPD:18:08
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η συζήτηση πρέπει να συνδεθεί με το μεγάλο ζήτημα του χρέους και επανέλαβε ότι δεν είναι στις επιλογές και στις στοχεύσεις της κυβέρνησης η έξοδος από την Ευρωζώνη (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τεράστιας σημασίας για τη χώρα χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να συνδιαλέγεται με όρους ισοτιμίας ακόμα και με μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης δεν θα πάρουν την ευθύνη να δημιουργήσουν εμπλοκή στις σχέσεις της χώρας μας με την Ε.Ε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στην πορεία των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι αναζητείται ένας έντιμος συμβιβασμός.

«Αν δεν επιτευχθεί, θα είναι για όλους απρόβλεπτες οι συνέπειες. Εκτιμώ ότι θα πρυτανεύσουν οι ώριμες σκέψεις», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η συζήτηση πρέπει να συνδεθεί με το μεγάλο ζήτημα του χρέους και επανέλαβε ότι δεν είναι στις επιλογές και στις στοχεύσεις της κυβέρνησης η έξοδος από την Ευρωζώνη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που έχει προκύψει στις Σκουριές, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Εγώ είμαι οπαδός του ότι η επένδυση στις Σκουριές βλάπτει τόσο το περιβάλλον, όσο και την τοπική οικονομία. Δεν συμφωνώ ότι βοηθάει την περιοχή σε όλα τα επίπεδα. Είναι αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα αυτής της επένδυσης και οφείλουμε να την ξαναδούμε».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή