Σφοδροί βομβαρδισμοί θέσεων των Χούδι τη νύχτα στην Υεμένη

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 12:57
UPD:18:09
REUTERS/MOHAMED AL-SAYAGHI
A- A A+

Θέσεις των ανταρτών Χούδι στη νότια Υεμένη έπληξαν στη διάρκεια της νύχτας αεροσκάφη του αραβικού συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με κατοίκους και τοπικούς αξιωματούχους.

«Στο Άντεν οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν περίπου στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και ήταν οι πιο σφοδροί από την έναρξη της επιχείρησης "Αποφασιστική Καταιγίδα"», δήλωσε κάτοικος ενός βόρειου προαστίου της πόλης αυτής. Οι βομβαρδισμοί, σύμφωνα με άλλους κατοίκους, είχαν στόχο κυρίως το κτίριο της νομαρχίας της Νταρ Σάαντ στη βόρεια είσοδο του Άντεν.

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την άφιξη στο κτήριο ενισχύσεων των Χούδι και στρατιωτικών πιστών στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και άλλες θέσεις των σιιτών ανταρτών επλήγησαν από αεροπλάνα του συνασπισμού, κυρίως στην περιοχή γύρω από το στάδιο που βρίσκεται στο κέντρο του Άντεν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον απολογισμό των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς.

EURONEWS

Στο Άτεκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Σάμπουα ανατολικά του Άντεν, το οποίο κατέλαβαν χθες Πέμπτη στρατιώτες πιστοί στον Σάλεχ, οι επιδρομές ήταν επίσης «ιδιαίτερα σφοδρές», σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και στα περίχωρα της πόλης Λαχζ, βόρεια του Άντεν.

Στο μεταξύ το κοινοβούλιο του Πακιστάν υιοθέτησε σήμερα μια απόφαση, με την οποία ζητεί από τις αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη να επιλύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά, ενώ επισημαίνει ότι το Ισλαμαμπάντ θα διατηρήσει την ουδετερότητά του.

Η Σαουδική Αραβία είχε ζητήσει από το Πακιστάν, όπου πλειοψηφούν οι σουνίτες, να συμμετάσχει στον συνασπισμό και είχε ζητήσει πολεμικά πλοία, αεροπλάνα και στρατεύματα. Όμως αρκετοί Πακιστανοί βουλευτές είχαν ταχθεί κατά της συμμετοχής της χώρας τους στον αραβικό συνασπισμό εναντίον των Χούδι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή