Εκατοντάδες Αμερικανοί εγκατέλειψαν την Υεμένη με πλοία

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 06:38
UPD:07:35
REUTERS/FAISAL AL NASSER
A- A A+

Εκατοντάδες Αμερικανοί υπήκοοι και μέλη των οικογενειών τους εγκατέλειψαν την Υεμένη με πλοία διαφόρων κρατών με προορισμό το Τζιμπουτί για να σωθούν από τον πόλεμο στη χώρα της αραβικής χερσονήσου, δήλωσε χθες Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι Αμερικανοί επιβιβάστηκαν σε ινδικά, κορεατικά και ρωσικά πλοία που θα καλύψουν μια απόσταση περίπου 30 χλμ. στην Ερυθρά Θάλασσα για να φθάσουν στο Τζιμπουτί, στο Κέρας της Αφρικής.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε παραδεχθεί την περασμένη εβδομάδα ότι δεν είχε λάβει ακόμη μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αμερικανών που παγιδεύτηκαν στην Υεμένη εξαιτίας της σύγκρουσης ανάμεσα στους αντάρτες που υποστηρίζει το (σιιτικό) Ιράν και τους υποστηρικτές του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, που υποστηρίζει η (σουνιτική) Σαουδική Αραβία.

Όπως δήλωσε η Μαρί Χαρφ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την άφιξη των υπηκόων των ΗΠΑ στο Τζιμπουτί Αμερικανοί αξιωματούχοι θα τους προσφέρουν τροφή, νερό, φροντίδες και στέγη.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Τζιμπουτί Τομ Κέλι ανέφερε μέσω Twitter ότι 178 Αμερικανοί και 125 μη Αμερικανοί έφθασαν ως χθες στο Τζιμπουτί με 12 πλοία και ένα αεροσκάφος. Ο ίδιος ευχαρίστησε την κυβέρνηση της χώρας για “τη φιλοξενία” και την “ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες από την Υεμένη”.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή