Δεν αποκλείει δημοψήφισμα σε περίπτωση αδιεξόδου o Αλ. Φλαμπουράρης

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν πίσω οι εταίροι»
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 11:45
UPD:11:59
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

O υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

A- A A+

«Δεν έχω την άποψη ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

«Πήραμε εντολές πριν από δύο μήνες, αυτές θα υλοποιήσουμε, δεν έχουμε ανάγκη από εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, όπως είπε, «σε περίπτωση αδιεξόδου, μπορεί και να σκεφτούμε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος». «Σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις, δεν θα είναι κακό να ρωτήσεις και τον ελληνικό λαό», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για «σκληρή μάχη, η οποία θα κερδηθεί».

Ο κ. Φλαμπουράρης επανέλαβε κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω «στα ζητήματα τα οποία συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα σε αυτό το τραγικό σημείο που βρίσκεται». «Το θέμα δεν είναι αν θα καθυστερήσει μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, αλλά να υπάρξει συμφωνία» είπε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί προς τους εταίρους «υπάρχουν σημεία συμβιβασμού» και σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν τους δανειστές να διαφωνούν με τις προτάσεις της Αθήνας, είπε πως είναι ειδήσεις «που διακινούνται από διάφορα ΜΜΕ, τις οποίες αναπαράγουν και τα ελληνικά μέσα».

Ο κ. Φλαμπουράρης επέμεινε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν πίσω οι εταίροι» και εξήγησε ότι «οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ένωση». Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο να προκαλέσει η κυβέρνηση ατύχημα, καθώς, όπως είπε, ήταν σαφής «η λαϊκή εντολή για λύση εντός του ευρώ».

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό σημείωσε πως «το θέμα των προσφύγων είναι ένα συνολικό ζήτημα της Ευρώπης «που πρέπει να λύσουμε όλοι μαζί». «Δεν αντέχει η Ελλάδα της κρίσης όλους τους πρόσφυγες πολέμου» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος σε μία πιθανή προσωρινή λύση, δήλωσε πως θα πρέπει να «δημιουργηθούν συνθήκες για να μείνουν εδώ για λίγο καιρό».

«Η Τασία (σ.σ. Χριστοδουλοπούλου) τρέχει. Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν χώροι, όπως παλιά στρατόπεδα, εγκαταλειμμένες πολυκατοικίες, να μένουν προσωρινά εκεί. Έχουμε κάνει έκκληση στον Αβραμόπουλο για να βρεθεί λύση. Αν δεν έχουμε τη λύση, πρέπει να κάνουμε προσωρινά μέτρα για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στον δρόμο και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Ευρώπη, να λύσουμε το θέμα», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή