Ειρηνευτικό σχέδιο για την Υεμένη καταθέτει το Ιράν

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 22:12
UPD:22:18

Το σχέδιο, το οποίο ο κ. Ζαρίφ (φωτ. αρχείου) ανακοίνωσε στο Πακιστάν νωρίτερα αυτό τον μήνα, κάνει λόγο για άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό των ξένων στρατιωτικών επιθέσεων, για ανθρωπιστική βοήθεια, για επανέναρξη των διεθνών συνομιλιών και για «σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας» .

A- A A+

Ειρηνευτικό σχέδιο τεσσάρων σημείων για την Υεμένη κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη το Ιράν, με επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Τζαβάντ Ζαρίφ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

Το σχέδιο, το οποίο ο κ. Ζαρίφ ανακοίνωσε στο Πακιστάν νωρίτερα αυτό τον μήνα, κάνει λόγο για άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό των ξένων στρατιωτικών επιθέσεων, για ανθρωπιστική βοήθεια, για επανέναρξη των διεθνών συνομιλιών και για «σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

«Είναι επιτακτικό για την διεθνή κοινότητα να εμπλακεί πιο αποτελεσματικά τερματίζοντας τις παράλογες αεροπορικές επιθέσεις και καθιερώνοντας μια κατάπαυση του πυρός, να εξασφαλίσει την παροχή ανθρωπιστικής και ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στο λαό της Υεμένης και να αποκαταστήσει την ειρήνη και την σταθερότητα στη χώρα μέσα από τον διάλογο και την εθνική συμφιλίωση χωρίς προϋποθέσεις», δηλώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Ζαρίφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή