Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ τον τερματισμό των αεροπορικών βομβαρδισμών στην Υεμένη

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 08:17
UPD:09:28
REUTERS/MOHAMED AL-SAYAGHI
A- A A+

Την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι τερματίζει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούδι στην Υεμένη χαιρέτισε χθες ο Λευκός Οίκος.

Η προεδρία των ΗΠΑ «καλωσορίζει την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της για την ολοκλήρωση της επιχείρησης (...) στην Υεμένη», δήλωσε ο Άλιστερ Μπάσκι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τη διευκόλυνση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ευχαριστίες Χάντι προς τη συμμαχία των αραβικών κρατών

EURONEWS

Στο μεταξύ, σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι ευχαρίστησε τη Σαουδική Αραβία και τη συμμαχία αραβικών κρατών διότι υποστήριξαν τη «νομιμότητά» του.

«Εκφράζω εκ μέρους μου και εκ μέρους του λαού της Υεμένης ειλικρινείς ευχαριστίες και εκτίμηση στους Άραβες και μουσουλμάνους αδελφούς και τους εταίρους μας στη συμμαχία» ανέφερε ο Χάντι από το Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχει αυτοεξοριστεί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή