Προειδοποίηση από Ινφαντίνο για Grexit

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 21:55
UPD:21:58
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Ο Ινφαντίνο κατέστησε σαφές ότι το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ελλάδας παραμένει ένα υπαρκτό ενδεχόμενο, υπενθυμίζοντας εκείνο που είχε συμβεί το 2006, επί Γιώργου Ορφανού.

A- A A+

Η συνάντηση έγινε, θετικό κλίμα και προσέγγιση απόψεων υπήρξε, όμως απ΄ όλα αυτά έλειπε η τελική συμφωνία και το «Ο.Κ.» από FIFA και UEFA που θα καταστήσει λήξαν το θέμα το οποίο δημιουργήθηκε με το υπό ψήφιση αθλητικό νομοσχέδιο.

Η συνάντηση του γενικού γραμματέα (επί της ουσίας δεύτερος τη τάξει στην UEFA) της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Τζάνι Ινφαντίνο με τον υφυπουργό Αθλητισμό Σταύρο Κοντονή έφερε τις δύο πλευρές πιο κοντά αλλά δεν ήρε τις εκατέρωθεν διαφορές.

Ο Ινφαντίνο κατέστησε σαφές ότι το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ελλάδας παραμένει ένα υπαρκτό ενδεχόμενο, υπενθυμίζοντας εκείνο που είχε συμβεί το 2006, επί Γιώργου Ορφανού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «… το ίδιο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την άλλη εβδομάδα την Εθνική Παίδων στην Βουλγαρία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το ίδιο θα τούς επιστρέψει στην Ελλάδα».

Όπως παρατήρησε ο Ιταλός αξιωματούχος «σας στείλαμε προτάσεις και δεν τις λάβατε υπόψη σας. Αντίθετα, φέρνετε σχέδιο νόμου με το οποίο εμείς έχουμε διαφωνούμε. Και έχουμε διαφωνίες σε όλο τον κόσμο όταν συμβαίνει αυτό, όχι μόνο στην Ελλάδα. Στείλτε τις αλλαγές για να δούμε αν συμφωνούμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της συνάντησης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αποσταλούν γραπτώς σε FIFA και UEFA οι όποιες αλλαγές γίνουν στο νομοσχέδιο, προκειμένου να μελετηθούν και να υπάρξει απάντηση των δύο ομοσπονδιών για το εάν καλύπτονται. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με «διαρροές» της ΕΠΟ, οι εκπρόσωποι Νέας Δημοκρατίας, Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων τόνισαν ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες τους θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο μόνο αν δεν υπάρξει κίνδυνος τιμωρίας. 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις