Στην Αυστραλία οι σοροί των δύο θανατοποινιτών που εκτελέστηκαν στην Ινδονησία

Σάββατο, 02 Μαΐου 2015 11:35
UPD:11:37
REUTERS/JASON REED
A- A A+

Οι συγγενείς των δύο Αυστραλών οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Ινδονησία επέστρεψαν στο Σίδνεϊ με αεροσκάφος με το οποίο φέρεται να μεταφέρθηκαν και οι σοροί των δύο καταδίκων, η εκτέλεση των οποίων χαρακτηρίστηκε «ωμή και ανώφελη» από τον Αυστραλό πρωθυπουργό.

Οι Άντριου Τσαν, 31 ετών και Μιουράν Σουκουμαράν, 34 χρόνων, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για διακίνηση ναρκωτικών, τουφεκίστηκαν την Τετάρτη σε φυλακή της Ινδονησίας, παρά τις διεθνείς επικρίσεις και τις πολλές εκκλήσεις για επίδειξη επιείκειας.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οι σοροί των εκτελεσθέντων μεταφέρονταν με το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Σίδνεϊ νωρίς το πρωί, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς, ο αδελφός και η αδελφή του Σουκουμαράν, καθώς και η σύζυγος του Τσαν.

Το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη μεταφορά των δύο σορών με το αεροσκάφος.

Οι δύο Αυστραλοί, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, μετά τις κατηγορίες ότι ήταν αρχηγοί κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης, ήταν μεταξύ των επτά αλλοδαπών που εκτελέστηκαν την Τετάρτη στην Ινδονησία.

Την ίδια ημέρα ο Τόνι Αμποτ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα ανακαλέσει «για διαβουλεύσεις» τον πρεσβευτή της στην Ινδονησία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή