Επίσκεψη τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποίησε ο Νίκος Ξυδάκης

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 15:25
UPD:21:45
A- A A+

Επίσκεψη στον Μίκη Θεοδωράκη, με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού των 90 χρόνων του, πραγματοποίησε χθες ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

«Ήρθα να αποτίσω φόρο τιμής σε εσάς, μια βουνοκορφή του ελληνικού πολιτισμού», είπε ο υπουργός στον κορυφαίο συνθέτη, ο οποίος πρόσφερε στον κ. Ξυδάκη ένα αντίτυπο του έργου που βασίζεται σε τρεις κύκλους τραγουδιών του, των «Διόνυσος», «Τα Πικροσάββατα» και «Ασίκικο Πουλάκη».

Στη μακρά συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Θεοδωράκης ξετύλιξε εμπειρίες του πολλών ιστορικών στιγμών της ελληνικής κοινωνίας, τις οποίες έζησε και στις οποίες συχνά πρωταγωνίστησε - από την Κατοχή και την Μακρόνησο έως τις συναυλίες του σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά και μετά τη Μεταπολίτευση.

«Η ζωή δε σταματά ποτέ, παρ’ όλες τις δυσκολίες», είπε ο κ. Θεοδωράκης, αναφερόμενος στη δύσκολη καμπή στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας. «Ο ελληνισμός ανταπεξήλθε σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες. Ακόμα και τότε, ο πολιτισμός ήταν μια καταφυγή». Και πρόσθεσε ότι ο πολιτισμός, στην ουσιαστική, αυθεντική του εκδοχή, αποτελεί και τον καλύτερο πρεσβευτή μας στο εξωτερικό.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή