Υπ. Εργασίας: Επανασύσταση 297 θέσεων στα ασφαλιστικά ταμεία

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 18:22
UPD:18:24
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν και θα εμπλουτιστούν» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

A- A A+

Την επανασύσταση 297 θέσεων σε τέσσερις φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Πρόκειται για οργανικές και προσωρινές - προσωποπαγείς θέσεις μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίες είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η επανασύσταση αφορά 180 θέσεις στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 69 θέσεις στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), 29 θέσεις στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και 19 θέσεις στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Η κίνηση αυτή κατά το υπουργείο αποτελεί «έμπρακτη απάντηση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, στην τεράστια έλλειψη προσωπικού που εντοπίζεται στα ασφαλιστικά Ταμεία και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε συνταξιούχους, σε ασφαλισμένους, αλλά και στο ίδιο το προσωπικό των Ταμείων».

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης συνταξιούχων και ασφαλισμένων σε όλο το εύρος των συναλλαγών «αποτελεί προτεραιότητα και η επαρκής στελέχωση και μάλιστα με έμπειρο προσωπικό, αυτών των φορέων, είναι ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν και θα εμπλουτιστούν» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή