Νορβηγία : Απομακρύνονται οι ελπίδες ανεύρεσης επιζώντων από το ναυάγιο

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 07:35
A- A A+

Πολύ μικρές είναι πλέον οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες μεταξύ των 16 ναυτικών του δεξαμενοπλοίου «Ρόκνες», οι οποίοι αγνοούνται μετά την βύθισή του κοντά στο Μπέργκεν, στα νοτιοδυτικά της Νορβηγίας, τόνισαν τα συνεργεία διάσωσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να φθάσει τους 18.

«Εχουμε ισχνότατες ελπίδες να βρούμε επιζώντες πάνω στο πλοίο», τόνισε ο εκπρόσωπος του κέντρου θαλασσίων διασώσεων της Σόλα, περί τις 05.30', ώρα Ελλάδος, δώδεκα ώρες έπειτα από το ναυάγιο του πλοίου, το οποίο παραμένει ακόμη αναποδυγυρισμένο στις ακτές του φιορδ Ράουνε.

«Βυθίσθηκε πριν τόση ώρα που κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο στο εσωτερικό του κύτους», στο οποίο ενδέχεται να βρίσκονται παγιδευμένοι κάποιοι από τους αγνοουμένους, τόνισε.

Κανένα σημάδι ζωής δεν είναι αισθητό από το εσωτερικό του πλοίου από τα μεσάνυχτα, οπότε ανασύρθηκαν ζωντανοί τρεις ναυτικοί από το μηχανοστάσιο, όπου είχαν παραμείναι επί έξι-επτά ώρες. Οι τρεις επιζώντες εντοπίσθηκαν χάρις στα χτυπήματα πάνω στα μεταλλικά τειχώματα του πλοίου.

Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για δύο νεκρούς, 16 αγνοούμενους και 12 επιζώντες.

Σήμερα το πρωΐ, τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν ακόμη τις έρευνες μήπως κι εντοπισθούν άλλοι επιζώντες, είτε στο εσωτερικο του πλοίου, είτε στο πέλαγος. Για τον λόγο αυτό έχουν κινητοποιηθεί περί τα 20 πλοία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή