Η ΕΠΟ διέγραψε από μέλος της την ΕΠΣ Θεσσαλίας

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 18:41
UPD:18:43
INTIME SPORTS/INTIMEsports

Η Επιτροπή συνεδρίασε μετά την κοινοποίηση της αίτησης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

A- A A+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα «εσωτερικά» της ΕΠΟ, καθώς το Ειρηνοδικείο Αθηνών θα κρίνει την προσεχή Δευτέρα, 8 Ιουνίου, το αίτημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, που ζητεί έκπτωση της διοίκησης της Ομοσπονδίας. 

Η πλευρά της αιτούσης έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ενώ θα ζητήσει προσωρινή διαταγή σχηματισμού νέας διοίκησης επικαλούμενη 16 λόγους πάνω τους οποίους στηρίζει το αίτημά της.

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει επίσης καταθέσει λίστα με τα άτομα τα οποία προτείνει για να στελεχώσουν τη νέα διοίκηση. Η κύρια υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2015.

Η «απάντηση» της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ήταν άμεση και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Η Επιτροπή συνεδρίασε μετά την κοινοποίηση της αίτησης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΠΟ αυτή η ενέργεια παραβιάζει τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ, των Καταστατικών της FIFA και της UEFA και τη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας (άρθρο 17).

Η ΕΠΟ ενημέρωσε όλες τις Ενώσεις-μέλη της, καθώς επίσης τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος Αθηνών.

Αυτό το έπραξε επειδή στην περίπτωση που η προσφυγή γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της ΕΠΟ (διεθνής αποκλεισμός ελληνικού ποδοσφαίρου), όπως αυτή περιγράφεται ρητώς στο άρθρο 17 του Καταστατικού της και στα άρθρα 17 και 13 των Καταστατικών FIFA και UEFA, αντίστοιχα.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις