Αλέκα Κανελλίδου: «…Τα όνειρα μάς κρατάνε δυνατούς…»

Η ερμηνεύτρια Αλέκα Κανελλίδου μιλά για τη συναυλία «Ταξίδι στο όνειρο»
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 20:18
UPD:20:19
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Με οδηγό τα τραγούδια, η ερμηνεύτρια Αλέκα Κανελλίδου μάς καλεί να ανασύρουμε συναισθήματα αυθεντικά και πρωταρχικά, που θα ξεπηδήσουν μέσα από τις νότες και τους στίχους και θα πλημμυρίσουν τις ψυχές μας, και μας μιλά για τη συναυλία της, με τίτλο «Ταξίδι στο όνειρο», που θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη της Βουλιαγμένης, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στις 10.30 το βράδυ.

Το «Ταξίδι στο όνειρο» περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, φτιαγμένο με πολλή φροντίδα από τον Θοδωρή Κοτεπάνο, με όλα τα τραγούδια της Αλέκας Κανελλίδου που αγαπήθηκαν και που της έγραψαν συνθέτες όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάριος Τόκας, ο Σπύρος Βλασσόπουλος, ο Γιώργος Μανίκας, η Νινή Ζαχά, ο Αλέξης Παπαδημητρίου, αλλά και άλλοι, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πιο πρόσφατα. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με χαρακτηριστικά τραγούδια από την εργογραφία του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και με ξενόγλωσσα κομμάτια.

Σε μια άκρως μυσταγωγική ατμόσφαιρα, όπου η μουσική και ο λόγος ρέουν αβίαστα, με στόχο να φορτίσουν τις αισθήσεις, η Αλέκα Κανελλίδου θα ξεναγήσει το κοινό σε ιδιαίτερα μουσικά τοπία, όπου το ελληνικό τραγούδι συναντά τις τζαζ αρμονίες, και μιλά για αυτήν τη βραδιά και για τη δύσκολη εποχή μας.

Σε ποια ονειρικά - συναισθηματικά μουσικά τοπία θα ταξιδέψετε το κοινό;

Η μουσική, από μόνη της, ξυπνάει συναισθήματα. Σε μία τέτοια μουσική βραδιά, εμείς δίνουμε το έναυσμα και ο καθένας κάνει το δικό του προσωπικό ταξίδι.

MARO KOURI
Τι τραγούδια περιλαμβάνει αυτή η βραδιά;

Τραγούδια, τα οποία αγαπώ και έχει αγαπήσει και ο κόσμος. Θα είναι ένα “γεμάτο” πρόγραμμα, ικανό να μας ταξιδέψει και να μας κάνει όλους μια ωραία μεγάλη παρέα.

Σε μια δύσκολη εποχή για όνειρα, όπως αυτή που βιώνουμε, τι δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί;

Ίσα ίσα, σε αυτήν την εποχή, δεν πρέπει να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. Τα όνειρα μάς κρατάνε δυνατούς και ενισχύουν το πείσμα μας για κάτι καλύτερο. Αυτήν την εποχή, αυτό είναι πιο απαραίτητο από ποτέ.

MARO KOURI
Πληροφορίες
Λίμνη Βουλιαγμένης: Βουλιαγμένη Αττικής, τηλ.: 210 8962237, 210 8962239. Τιμές εισιτηρίων: 25, 20, 15, 10 ευρώ. Κρατήσεις: ταμεία Λίμνης Βουλιαγμένης, καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Media Markt, τηλεφωνικά: 210 9213310, ηλεκτρονικά: viva.gr και halfnote.gr.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή