Πριγκιπικός γάμος στη Σουηδία

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 19:26
UPD:19:27
REUTERS/TT NEWS AGENCY
A- A A+

Την εκλεκτή της καρδιάς του παντρεύτηκε το Σάββατο ο 35χρονος πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος της Σουηδίας και τρίτος στη σειρά διαδοχής.

Πρόκειται για την 29χρονη Σοφία Χελκβιστ, πρώην παίκτρια τηλεοπτικού ριάλιτι, μοντέλο, σερβιτόρα και δασκάλα της γιόγκα, σε μία ακόμα ιστορία σύγχρονης «Σταχτοπούτας».

Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Παρεκκλήσι στη Στοκχόλμη.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2010 σε εστιατόριο και οι λεπτομέρειες της σχέσης τους, μαζί με το παρελθόν της νύφης, έδωσαν τα τελευταία χρόνια τροφή στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

REUTERS

Παρά τη μείωση της δημοτικότητας της σουηδικής βασιλικής οικογένειας, το ζευγάρι θεωρείται δημοφιλές και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κρατώντας σουηδικές σημαίες στους δρόμους γύρω από το παλάτι, για να δουν τη βασιλική πομπή.

Η Σοφία Χέλκβιστ απάντησε στη σουηδική τηλεόραση ότι έχει αφήσει πίσω της το παρελθόν της. «Δεν μετανιώνω για τίποτε. Όλες αυτές οι εμπειρίες με έκαναν αυτό που είμαι. Σήμερα δεν θα είχα κάνει τις ίδιες επιλογές», ανέφερε.

Απαντώντας στις φήμες που έκαναν λόγο για δυσφορία στη βασιλική οικογένεια για το παρελθόν της Σοφία Χέλκβιστ, το παλάτι έδωσε έμφαση στη φιλανθρωπική δράση της.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή