Στέφανος Κορκολής: «…Η ομοψυχία αποτελεί την καλώς εννοούμενη αντεπίθεση»

Ο συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής Στέφανος Κορκολής μιλά για τη συναυλία «Φάσμα ασμάτων»
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 15:47
UPD:20:58

Ο Στέφανος Κορκολής θα ενώσει τις προσωπικές του συνθέσεις με εμπνευσμένες διασκευές στη λίμνη της Βουλιαγμένης, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, στις 10.30 το βράδυ.

A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Κινούμενος σε μια ευρεία γκάμα τραγουδιών, στα οποία κυριαρχεί ο έρωτας, ο συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής Στέφανος Κορκολής μάς καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στις θάλασσες, υπό το φως του φεγγαριού και με την πνοή των πέντε ανέμων, και μας μιλά για τη συναυλία του, με τίτλο «Φάσμα ασμάτων».

Στη μοναδική αυτή βραδιά, με τον μελωδικά ερωτικό ήχο και τη μαγευτική δύναμη των πλήκτρων του πιάνου, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Σοφίας Μανουσάκη, στη λίμνη της Βουλιαγμένης, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, στις 10.30 το βράδυ, ο Στέφανος Κορκολής θα ενώσει τις προσωπικές του συνθέσεις με εμπνευσμένες διασκευές.

«Η αιώνια ιστορία του “Ερωτόκριτου”, που αφορά ανθρώπων έργα. Κάθε φορά, που μια “θάλασσα πλατιά” στροβιλίζεται από τους “πέντε ανέμους” κι αρχίζει να χορεύει ένα “libertango”, που μεταφέρεται σε δρόμους παλιούς και, μετά, με τον γιο του φεγγαριού, να σε νανουρίζει και να σου λέει τρυφερά “ξύπνα αγάπη μου, γιατί κάποια νύχτα σ’ έκλεψε” και όπως αρχίζουν τα παραμύθια “ήτανε μια φορά…” να είναι ένα μουσικό παραμύθι, που να μην τελειώνει, όπως τίποτα δεν τελειώνει στην τέχνη…».

Με αυτήν την ευχή, o Στέφανος Κορκολής ετοιμάζεται να μας «μπλέξει» στα μουσικά δίχτυα του έρωτα, και μιλά για αυτήν τη βραδιά και για την καλώς εννοούμενη άμυνα και αντεπίθεσή μας στη δύσκολη κατάσταση που ζούμε.

Πού θα παρασύρετε το κοινό αυτήν την καλοκαιρινή μουσική βραδιά;

Στη γοητεία που δίνει η αλήθεια της μουσικής. Γι’ αυτό, βέβαια, δεν φτάνει μόνο η δική μου διάθεση και των συνεργατών μου, αλλά χρειάζεται και η διάθεση των ακροατών για κάτι τέτοιο.

Τι περιλαμβάνει το «Φάσμα ασμάτων»;

Αυτό ακριβώς, που δηλώνει ο τίτλος. Επειδή είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες στην τέχνη, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πέρα από δικές μου συνθέσεις και τραγούδια, θα περιλαμβάνει συνθέσεις και άλλων δημιουργών, από όλους του χώρους, με μόνο κριτήριο την αλήθεια της δημιουργίας, δηλαδή την ανάγκη τού εκάστοτε δημιουργού να εκφραστεί μέσα από την ψυχή του, χωρίς απώτερο σκοπό.

Στη σημερινή δύσκολη εποχή μας, σε ποιο «φάσμα» πρέπει να κινηθούμε, ατομικά και συλλογικά, για να ξεπεράσουμε αυτήν τη δοκιμασία;

Θεωρώ πως η ψυχραιμία απέναντι στα πράγματα και η ορθή σκέψη, χωρίς συναισθηματισμούς, αποτελούν μία καλώς εννοούμενη άμυνα και, σίγουρα, η ομοψυχία και το να είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι στον κίνδυνο αποτελούν την καλώς εννοούμενη αντεπίθεση.

Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη.

Πληροφορίες
Λίμνη Βουλιαγμένης: Βουλιαγμένη Αττικής, τηλ.: 210 8962237, 210 8962239. Τιμές εισιτηρίων: 25, 20, 15, 10 ευρώ. Κρατήσεις: ταμεία Λίμνης Βουλιαγμένης, καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Media Markt, τηλεφωνικά: 210 9213310, ηλεκτρονικά: viva.gr και halfnote.gr.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή